Stërvitje e përbashkët SHBA-Kore e Jugut

In this photo provided by South Korea Defense Ministry, U.S. Air Force F-35 stealth fighter jets drop bombs over the Korean Peninsula, South Korea, Thursday, Aug. 31, 2017. The United States flew some of its most advanced warplanes in bombing drills with ally South Korea on Thursday, a clear warning after North Korea launched a midrange ballistic missile designed to carry nuclear bombs over Japan earlier this week, South Korea's military said. North Korea hates such displays of U.S. military might at close range and will likely respond with fury. (South Korea Defense Ministry via AP)

Koreja e Jugut dhe Shtetet e Bashkuara kryen një stërvitje të përbashkët, ndërkohë që tensionet në Gadishullin Korean mbeten të larta. Sipas forcave amerikane në Korenë e Jugut, fjala ishte për një stërvitje të kombinuar me pjesëmarrjen e armëve të ndryshme të dy vendeve.
Synimi ishte përmirësimi i aftësisë për planifikimin e përbashkët mes dy ushtrive dhe për të vepruar bashkë në një situatë emergjence, tha komanda amerikane.
Stërvitja zhvillohet në një klimë tensionesh që lidhet me programin dhe provat me raketë të Koresë së Veriut.