Ballina Politikë Berisha refuzon drejtimin e hapjes së Parlamentit

Berisha refuzon drejtimin e hapjes së Parlamentit

Ish-Kryeministri ka shprehur refuzimin e parë ndaj Parlamentit të ri duke refuzuar drejtimin e seancës së parë të tij. Besnik Baraj, deputet i Partisë Socialiste do të drejtojë seancën e parë të kostituimit të Parlamentit të ri të dalë pas zgjedhjeve të qershorit.
Baraj konfirmoi se ishte njoftuar nga sekretaria e Kuvendit se, do të jetë ai që do të drejtojë dy seancat e kësaj të shtune.
Kjo pasi siç mësohet ish-Kryeminisyri Sali Berisha, siç kishte bërë në vitin 2013, ka refuzuar ta drejtojë këtë seancë edhe pse është deputeti më i madh në moshë.
Po kështu mësohet se edhe dy deputetë e tjerë, Halim Kosova dhe Tritan Shehu kanë refuzuar ta drejtojnë seancën duke u bërë kështu në bllok si opozitë.
Këtë të shtunë është parashkuar që Kuvendi i Shqipërisë të mblidhet 2 herë.
Në orën 10:00, seanca parlamentare do të zgjedhë Këshillin e Verifikimit të Mandateve, i cili do të mbarojë shqyrtimin e dokumentacionit të deputetëve brenda ditës, ndërsa në orën 18:00 seanca do të mblidhet për betimin e deputetëve.
Votimi i Ruçit- Në seancën e pasdites, ora 18:00, do të zgjidhet edhe kreu i ri i Kuvendit, ku deri tani ka vetëm një propozim dhe ai është Gramoz Ruçi.
Zgjedhja e kryetarit të Kuvendit bëhet pa debat. Opozita e djathtë do ta niste këtë sesion me protestë në shenjë refuzimi për emrin e Gramoz Ruçit në krye të Kuvendit dhe të emërimit si ministër i Brendshëm të Fatmir Xhafajt.

Exit mobile version