Karabina: Prokuroria të hetojë shpifjet e sponsorizuara të punonjësve të MAS

Një fushatë e shëmtuar denigrimi dhe e urdhëruar nga njerëzit e Ramës po vijon ndaj ministrave teknikë. Dje, një grup prej shtatë punonjësisht të MAS, të organizuar në tufë depozituan një kallëzim penal ndaj ministres teknike të Arsimit, Mirela Karabina me preteksin qesharak të ushtrimit të presionit dhe stresit gjoja në ministri. Mjafton leximi i objektit të këtij kallëzimi penal për të kuptuar se ky kallëzim është tërësisht i sponsorizuar dhe aspak një shqetësim ireal i punonjësve. Fill pas kallëzimit penal që u depozitua sot në Prokurori nga 7 drejtorë të MAS, ka reaguar ministrja Mirela Karabina. Me anë të një deklarate publike, MAS bënë me dije se veprime të tilla si ky tregojnë domosdoshmërinë urgjente të reformimit rrënjësor të administratës publike. “Nisur nga prononcimi publik i ditës së sotme i disa punonjësve të Ministrisë së Arsimit dhe Sportit (MAS), sqarojmë se: Parregullsitë dhe situata antiligjore në Ministrinë e Arsimit dhe Sportit të deklaruara nga ministrja Mirela Karabina, që në javën e dytë në drejtim të këtij institucioni, po vërtetohen nga akti i prononcimit publik, këtë herë edhe nga disa punonjës së institucionit të MAS. Veprime të tilla dëshmojnë domosdoshmërinë urgjente të reformimit rrënjësor të administratës publike. Ftojmë institucionin e Prokurorisë të hetojë me seriozitetin më të madh këtë situatë absurde të krijuar në MAS”, thuhet në reagimin e ministres Karabina.