Zbardhet dëshmia e nënës së turistes ruse që humbi jetën në Ksamil

Një varkë e verdhë me motor u largua me shpejtësi nga vendi ku po notonte turistja 15-vjeçare ruse, Ksenia Ryok. Një tjetër, me ngjyrë të bardhë, qëndroi në vend. Ky është momenti që ka fiksuar Tatiana Kulagina, nëna e adoleshentes që mbeti viktimë, si pasojë e goditjes nga një mjet lundrues në plazhin e Ksamilit.
Tatiana Kulagina ka rrëfyer se ajo së bashku me vajzën e saj, në datën 21 korrik janë nisur me not në drejtim të tre ishujve, nga plazhi i shtetasit Arben Pole. Ksenia ishte përpara nënës së saj me not dhe në një moment ajo e humb nga sytë atë. Kur është afruar afër ishullit në një distancë 30-50 metra ka parë një njeri që ka ngritur dorën lart. Por ajo nuk mund të përcaktojë nëse ka qenë vajza e saj. Po në atë kohë në të njëjtin vend, Tatiana ka parë një varkë të verdhë dhe pak metra më tutje një me ngjyrë të bardhë.
Sipas dëshmisë, varka e bardhë qëndroi në atë vend, kurse e verdha u largua. Tatiana nuk ka fiksuar se sa njerëz ndodheshin në këto dy varka, por sqaron se ato kryenin transport turistësh. Duke mos e parë ende vajzën, Tatiana ka vendosur të dalë në bregun e ishullit. Ka kërkuar me sy vajzën e shqetësuar, por nuk e ka parë. Duke këqyrur  majtas-djathtas, ka parë që diçka po ndodhte në det, pikërisht në vendin ku pa njërin që ngriti dorë. Aty ishin dy varka një e policisë me ngjyrë të errët dhe një e bardhë.
Ka notuar drejt tyre dhe kur është ndodhur në një distancë rreth 10 metra larg tyre, ka parë që po nxirrnin një person nga uji. Kur u është afruar më shumë ajo ka njohur se personi që nxorrën nga uji të pajetë ishte vajza e saj, pasi e njohu nga këmba. Tatiana ka hipur fillimisht tek mjeti i policisë ku kishin hipur edhe trupin e pajetë të vajzës së saj. Por është larguar nga aty, duke e hipur tek varka tjetër. Por më pas e larguan nga ai mjet dhe e hipën tek varka tjetër me ngjyrë të bardhë që ndodhej atje.