Ballina Bota & Rajoni Edhe BE në aksion ndaj Polonisë

Edhe BE në aksion ndaj Polonisë

Bashkimi Evropian thotë se do ta fillojë aksionin juridik kundër Polonisë për shkak të reformës kundërthënëse gjyqësore, për të cilën kritikët thonë se i jep Partisë për Ligj dhe Drejtësi në qeveri, ndikim tejet të madh në gjykata.
Në kumtesën e djeshme, Komisioni Evropian tha se në fokus të këtij aksioni është legjislacioni, i cili dy ditë më parë është nënshkruar nga presidenti i Polonisë, Andrzej Duda. Ky ligj e lejon ministrin e Drejtësisë, i cili është edhe prokuror i Përgjithshëm, që t’i emërojë shefat e të gjitha gjykatave më të ulëta.
Megjithatë, zoti Duda i ka kënaqur protestuesit në Poloni duke i paraqitur veto një legjislacioni tjetër kundërthënës me të cilin parashihej që ministri i Drejtësisë të ketë të drejtë t’i shkarkojë të gjithë gjyqtarët e Gjykatës Supreme dhe t’i zgjedhë gjyqtarët e tjerë.
Komisioni Evropian tha se po e lanson një “procedurë për shkelje kundër Polonisë, për shkak të mosrespektimit të legjislacionit të BE-së”, lidhur me legjislacionin që e ka nënshkruar presidenti Duda.

Exit mobile version