Tabaku: Ekonomi e fortë, e ardhme e sigurt!

Deputetja e PD, Jorida Tabaku u shpreh se taksimi progresiv i qeverisë Rama i ka rritur taksat në 1.5 mld USD në fund të katër viteve, ndërsa theksoi se programi ekonomik i Partisë Demokratike propozon vendosjen e taksës së sheshtë 9%, vendosjen e taksës 9% edhe për tatimin mbi fitimin dhe të ardhurat e tjera, 0 taksim mbi dividentin dhe uljen e TVSH-së në 15%. “Taksimi progresiv i qeverisë rilindase i ka rritur taksat në 1.5 mld USD në fund të katër viteve; çdo fëmijë sapo lind, të rinjtë, pensionistët dhe çdo shqiptar paguan 500 USD më shumë taksa. Bizneset paguajë 50% më shumë taksa, korporatat paguajnë 50% më shumë tatim mbi dividentin, 50% më shumë taksa mbi të ardhurat e tjera dhe mbi fitimin. Qytetarët paguajnë nga xhepi i tyre gjithë pjesën tjetër të barrës së taksave dhe tarifave të ngritura duke u rënduar në konsum dhe duke pasur më pak të ardhura. Partia Demokratike, propozon vendosjen e taksës së sheshtë 9%, vendosjen e taksës 9% edhe për tatimin mbi fitimin dhe të ardhurat e tjera. Në qeverisjen e PD ne zotohemi; 0 taksim mbi dividentin dhe uljen e TVSH-së në 15%. Ne premtojmë se do të ulim taksën e qarkullimit me 24 lekë/litër duke ndikuar drejtpërdrejt në uljen e çmimit të naftës në tregun vendas. Për t’i dhuruar shqiptarëve 430 mln euro më shumë në xhepat e tyre dhe që sot ua zhvat shteti! Ne besojmë tek ekonomia e fortë, ne besojmë se liria juaj krijon një të ardhme të sigurt!”, shprehet Tabaku.