Rama gjen alibinë e dështimit: LSI na mori peng qeverinë

Kryeministri Edi Rama tashmë flet hapur se koalicioni me LSI-në është krijuar në kushte presioni dhe se ka qenë përballë shumë kushteve për të marrë drejtori e ministri.
Nga Vlora, Rama tha se ka ardhur koha që PS të qeverisë e vetme nëse fiton zgjedhjet e 25 qershorit, pasi e vetme pa koalicione administrata shtetërore të jetë e tillë dhe jo e ndarë mes pushtetesh partiake.
“Kjo nuk mund të ndodhë më, t’ju japim mundësinë njerëzve siç e meritojnë. Këtu edhe një ish-polic bëhet drejtor muzeu. Na duhet të krijojmë makinerinë e shtetit e jo të partive. Kjo është histori pengmarrje, ose ta pranoj koalicionin ose kap tepsi më të madhe te partia tjetër. Ky është ankand, ça lidhje ka kjo me demokracinë, shtetin. Dalin thonë përralla në televizion dhe dhëmbët në tepsi kur fiken kamerat. Na ndihmoni të mos mbyllim gojën kur shohim padrejtësira dhe të mos bëjmë dot gjë. Demokracia nuk është anarki dhe pazar. Nëse demokracia funksionon është që shteti të funksionojë siç duhet”, tha Rama.