Si të lexojmë dhe praktikojmë Aurat

Përgjegjës për këtë është në fakt një pjesë e trupit tuaj astral. Duke bashkëngjitur duart tuaja ju mbyllni një rreth elektronik, duke e bërë trupin astral më të dukshëm. Formën e trupit tuaj astral e ndjek nga afër trupi juaj fizik. Disa njerëz kanë trupin e tyre astral mjaft të fortë dhe me shkëlqim, zgjerimin 10 mm ose më tepër përtej trupit të tyre fizik. Në mënyrë tipike, 2-4 mm konsiderohet mesatare për një person të shëndoshë në Tokë. Nuk ka asgjë “paranormale” në Univers, me përjashtim të të kuptuarit tonë të kufizuar të natyrës. Ajo që ne mendojmë se ne “dimë” në Tokë tani është vetëm një rënie e vogël në oqeanin e dijes.
Në të kaluarën e largët, njerëzit admironin gjërat që nuk mund të shpjegonin dhe i quanin ato “mrekullira”. Shumë kohë më parë, njerëzit ishin në gjendje të shihnin Aurat. Njerëzit e avancuar shpirtërorë, si Buda, Krishti dhe nxënësit e tyre të menjëhershëm të pikturuar me rreth të artë në kokat e tyre, për shkak se disa artistë në fakt mund të shihnin Aurat. Në Kimberleys të Australisë, në Lindjen e Largët ju mund të gjeni piktura prehistorike në shpella, mijëra vjet të vjetra, që përshkruajnë njerëzit me rreth të artë. Natyra na i dha të gjitha, ne kemi nevojë të shohim Aurat.
E gjitha që kërkohet është njohuria se si të përdorim shqisat tona së bashku me përpjekjet tona të ndërgjegjshme. Nëse vendosni të mos e provoni, ju kurrë nuk do të shihni Aurat. Nga ana tjetër, kur të shihni diçka për veten tuaj, nuk do ju duhet të mbështeteni në besimin e dikujt. Ju do të dini. Dhe ju mund të përdorni njohuritë tuaja për të mësuar më shumë.
Shumë njerëz të mëdhenj në të kaluarën janë ankuar se, “ne kemi sy dhe nuk shohim”. Më tej në këtë dokument ju do të zbuloni atë që ata thoshin.
Çdokush mund të shohë Aurat në njëfarë mase. Në vend që të krijojnë një atmosferë të misterit rreth aftësive të mia të fituara rishtazi, qasja ime është për të treguar të gjithë atë që sytë tona janë në gjendje të shohin Aurat. Kur pothuajse të gjithë (duke përfshirë fëmijët) e shohin një gjë të ngjashme, unë e konsideroj këtë një pjesë të natyrës sonë dhe unë them se ajo meriton vëmendjen tonë.
Kjo faqe përmbledh përmbajtjen e ligjërimit praktik të rregullit të parë dhe të leximit të Aurës mbajtur nga Dr. Chalko Tom J. Për rezultatet më të mira që ju duhet për t’u referuar në kohë pas kohe.

Çfarë është Aura?

Çdo gjë në Univers duket të jetë vetëm një dridhje. Çdo atom, çdo pjesë e një atomi, çdo elektron, çdo “grimcë” fillestare, madje edhe mendimet tona dhe vetëdija janë vetëm dridhjet harmonike. Prandaj, ne mund të përcaktojmë Aurat, si një përgjigje e dridhjeve elektro-fotonike e një objekti për disa ngacmime të jashtme (të tilla si një dritë të ambientit për shembull). Ky përkufizim është i mjaftueshëm për qëllimin e leximit të Aurës, duke siguruar që ne mund të tranojmë veten për të parë dridhjet e Aurave.
Vetia më e rëndësishme e Aurave duhet të jetë fakti që ajo përmban informacion në lidhje me objektin.
Aura rreth objekteve, jetës (njerëzve, bimëve …) ndryshon me kalimin e kohës, ndonjëherë shumë shpejt. Aura rreth objekteve jojetësore (gurëve, kristaleve, ujit …) është caktuar në thelb, por mund të ndryshohet nga synimi ynë i ndërgjegjshëm. Faktet e mësipërme janë vënë re nga shkencëtarët në Rusi, të cilët kanë qenë duke përdorur efektin Kirlian për të studiuar Aurat për 50 vitet e fundit.
Aura rreth njerëzve është e përbërë pjesërisht nga rrezatimi EM (elektromagnetike), që përfshihet nga mikrovalët, infra të kuqe (IR) në dritë UV. Mikrovala e ulët dhe frekuenca e një pjese të spektrit me infra të kuqe të (ngrohjes së trupit) duket të jetë e lidhur me nivelin e ulët të funksionimit të trupit tonë (struktura e ADN-së, metabolizmin, qarkullimin etj.), ndërsa të frekuencave të larta (pjesa UV) është më e lidhur me tingujt e aktivitetet e përcaktuara, si të menduarit, kreativiteti, qëllimet, sensi i humorit dhe emocionet.
Shkencëtarët rusë, të cilët rreth 3 dekada përpara dhe gjithë të tjerët ishin në kërkimin e Aurave, kanë bërë eksperimente duke sugjeruar se ADN-ja jonë mund të ndryshohet, duke ndikuar Aura e saj në mikrovalë. UV (rrezet ultraviolet) me frekuencë të lartë janë pjesë shumë e rëndësishme dhe interesante, por kryesisht është fushë e pashkelur. Dhe kjo pjesë mund të shihet me sy të lirë.

Pse kemi nevojë të shohim Aurat?

Ngjyrat dhe intensiteti i Aurës, sidomos përreth dhe mbi kokë kanë kuptime shumë të veçanta. Shikoni Aurën e dikujt dhe vërtet ju mund të shihni mendimet e personit tjetër para se të dëgjojmë të shprehurat me gojë. Nëse ato nuk pajtohen me atë që ky person është duke thënë, ju në mënyrë efektive mund të shihni një gënjeshtër në çdo kohë. Askush nuk mund të qëndrojë para jush pa u dalluar. Ne nuk mund të kemi Aura të rreme. Ajo tregon natyrën tonë të vërtetë dhe qëllimet e të gjithëve.
Gjithashtu, Aura është nënshkrimi ynë shpirtëror. Kur ju shihni një person me një Aurë të ndritshme, të pastër, ju mund të jeni i sigurt që personi është i mirë dhe shpirtërisht i përparuar, madje edhe nëse ai/ajo është modeste dhe jo i vetëdijshëm për këtë. Kur ju shihni një person me një Aurë gri ose të errët, ju mund të jeni pothuajse të sigurt, se personi në fjalë ka qëllime të paqarta, pa marrë parasysh se sa mbresëlënës, elokuent, i arsimuar ose i “veshur mirë” ai/ajo duket.
Kjo është veçanërisht e rëndësishme për të kontrolluar Aurën e ndonjë udhëheqësi fetar, “mësuesi shpirtëror”, “mjeshtër” ose një “guru”. Një person i tillë duhet të ketë një dritë të verdhë të artë rreth kokës të përcaktuar qartë. Nëse ai/ajo nuk e kanë atë, ju jeni shumë më mirë në Aurën tuaj.
Për t’u bashkuar me një sekt apo fe që është e udhëhequr nga njerëz të paaftë, pa Aurë të mirë është shumë e rrezikshme për ndërgjegjen tuaj. Ku është rreziku? Kur vjen koha e përdorimit të vërtetë të informacionit të ruajtur në ndërgjegjen tuaj nga kjo jetë, nuk mund të ketë pothuajse asgjë të dobishme, në qoftë se ju do të përqendroheni në jetën tuaj pas ritualeve dhe në grupin e njerëzve të tjerë. Në një rast të tillë është e nevojshme për të rimësuar gjithçka nga fillimi. Shumica, sektet e fesë dhe liderët politikë kanë vetëm dy gjëra në mendje: paratë dhe fuqinë për të kontrolluar njerëzit. Dhe ju mund ta shihni atë në Aurat e tyre. Paramendoni ndryshimet në Tokë në qoftë se shumë njerëz mund të shohin Aurat e udhëheqësve të tyre dhe të fillojnë zgjedhjen e tyre në bazë të Aurës së tyre.
Duke lexuar Aurat bëhet e mundur që të diagnostikohen keqfunksionet në trup (sëmundjet) gjatë dhe para se simptomat fizike të bëhen të dukshme. Me kontrollin e vetëdijshëm të Aurës tuaj të vërtetë, ju mund të shëroni veten.
Megjithatë, shërimi i trupit fizik nuk është asgjë në krahasim me atë që të parit dhe leximi i Aurës mund të bëjë për zhvillimin tonë, vetëdijen shpirtërore dhe vetëdijes së natyrës tonë.
Gjithkush ka një Aura. Por shumica e njerëzve në Tokë kanë Aura shumë të dobët dhe të shurdhër. Kjo duket të jetë një pasojë e drejtpërdrejtë e jetës së tyre materialiste, duke mohuar qëndrimin dhe ndrydhur në zhvillimin e ndërgjegjes, kultivimin e frikës, zilia, xhelozia dhe emocione të tjera të ngjashme. Qëndrimi i tillë është natyra e ndrydhur e tyre e vërtetë dhe Aurat e tyre duket se janë të destinuara për t’u ndrydhur më shumë.
Kur ju të mësoni për të parë Aurat, të përgatitur për një pyetje vërtet të vështirë: “A mund të më thoni se çfarë është Aura ime” dhe situata kur ju nuk shihni ndonjë Aura apo shihni diçka që ju nuk dëshironi të flisni për të. Një nga përgjigjet më të mira që kam gjetur është “pse ju nuk mësoni për të parë Aurat për veten tuaj?”. Dhe kjo është një nga arsyet kryesore pse kam mësuar që njerëzit të shohin Aurat.
Kur njerëzit e kuptojnë se Aura e tyre është në shfaqje dhe shumë njerëz janë në gjendje për të parë atë, ata do të shikojnë se çfarë mendojnë. Dhe ata do të përpiqen për të parë dhe për të përmirësuar Aurat e tyre. Në këtë proces ata do të bëhen më të mirë dhe më të mençur, duke qenë në gjendje të njohin qëllimet e njerëzve të tjerë. Sigurisht, e gjithë bota do të bëhet shumë më e mirë nëse të gjithë njerëzit mund të shohin dhe të lexojnë Aurat.

Fëmijët dhe Aura
Fëmijët shumë të vegjël (deri në 5 vjeç) i shohin Aurat natyrale. Foshnjet shpesh shikojnë një person para tyre. Kur ata nuk e pëlqejnë ngjyrën e Aurës mbi kokë apo nëse kjo ngjyrë është shumë e ndryshme nga Aura e prindërve të tyre, ata bërtasin, pa marrë parasysh se sa për të qeshur personi i bën.
Fëmijët i kanë shumë më të pastra Aurat dhe më të fuqishme se shumica e të rriturve, të cilët zakonisht janë të robëruar tërësisht nga bota materialiste dhe të ndrydhur në natyrën e tyre duke ndjekur shembuj sipërfaqësorë. Kur kam mësuar djalin tim 12-vjeçar për të parë Aurat e tij, ai më tha se kur ishte i vogël ai ishte në gjendje për të parë Aurat shumicën e kohës.
Por askush nuk ka pasur asnjë vëmendje, kështu që ai mendonte se nuk ishte e rëndësishme dhe ndoshta ishte diçka e gabuar me shikimin e tij. Ky është një skenar tipik. Për mendimin tim fëmijët duhet të mësojnë për të parë dhe lexuar Aurat që në shkollë fillore. Në këtë mënyrë ata kurrë nuk e humbin këtë aftësi të natyrshme.

Sytë tanë
Me sytë tanë, ne mund të kuptojmë (perceptojmë) një varg dridhjesh të frekuencave elektromagnetike (EM), dridhje që korrespondojnë me gjatësi vale 0,3-0,7 mikrometra – nga e kuqërremtë në të kuqe. Një varg të përzier të dridhjeve të frekuencave që ne perceptojmë me sytë tanë si ngjyra. Ne mund të masim këtë përzierje pikërisht nga regjistrimi i spektrit të dritës, por vetëm duke përdorur instrumente të veçanta, të quajtur spektrofotometër. Ngjyra perceptohet nga sytë tanë vetëm me perceptimin tonë të pjesshëm të realitetit shumë më kompleks: dridhje komplekse të dritës (dhe vibrimeve të tjera). Për të shpjeguar deklaratën e mësipërme, ne do të na duhet të përcaktojme spektrin e dritës dhe të shpjegojmë se si ne i perceptojmë ngjyrat me sytë tanë.

Si t’i shikojmë Aurat, zhvillimi i syrit të tretë
Në një përpjekje për të parë Aurat ne duhet të:
Përmirësojmë ndjeshmërinë e syve tanë dhe
• Të zgjerojmë diapazonin e veprimit të përceptuar përtej dritës së dukshme.
Ne mund të realizojmë shikimin e aurave duke:
• Përdorur dhe trajnuar të parit tonë periferik.
• Rritur ekspozimin.
• Rritur përpunimin vizual, ndjesinë në tru – rritjen e komunikimit midis hemisferave të majtë dhe të djathtë të trurit.

Të parit periferik
Pse duhet të përdorim të parit tonë periferik? Retina jonë (plani qendror i syrit që përmban qeliza fotosensitive) është më pak e dëmtuar në periferi sesa në pjesën qendrore. Pjesa qendrore e retinës është vazhdimisht në përdorim dhe gjatë viteve pëson një dëm të akumuluar nga ndriçimi i tepruar dhe/ose artificial (TV, kompjuter, etj., dritë artificiale). Edhe ne kemi trajnuar të parit qendror për t’u përdorur në mënyra të caktuara gjatë viteve.
Fëmijët e vegjël shikojnë Aurat shumë më lehtë, sepse vizioni i tyre qendror nuk është dëmtuar ende. Pasi ata të shkojnë në shkollë ata janë të dhënë të përdorin vizionin e tyre në një mënyrë të caktuar dhe gradualisht ata të humbasin këtë aftësi natyrore të syve të tyre.

Rritja e ekspozimit
Kur ne duam të bëjmë një foto të një skenë të errët, ne kemi nevojë për të rritur kohën e ekspozimit të filmit. Ne mund të arrijmë këtë për sytë tanë duke u përqendruar pikërisht në një vend për një kohë (30-60 sekonda).
Kur sytë tanë janë duke lëvizur apo skena lëviz para syve tanë, imazhet balancohen nga syri ynë. (25 korniza TV për sekondë duket një lëvizje e rrjedhshme). Kur ne përqendrohemi në një vend, kemi rritur ndjeshmërinë tonë, sepse ne balancojmë dritën prurëse dhe e akumulojmë efektin e saj.
Qelizat tona fotosensitive (e kuqe, e gjelbër dhe e kaltër), veprojnë si sensorë dridhjeje, ashtu si tonet 3 radiomarrësve për 3 “ngjyra” RGB (e kuqe, jeshile dhe blu). Kur keni nevojë për të arritur një dridhje të madhe, të themi, një ritëm – ju mund ta arrini atë duke përdorur një nxitës shumë të dobët, por të vazhdueshëm. Përqendrohuni me sytë tuaj në një vend, që ju të arrini një efekt shumë të ngjashëm: me një stimulim shumë të vogël ju mund të lëkundni gradualisht qelizat fotosensitive deri në një vibrim më të madh dhe kjo rezulton në një ndjesi vizuale që perceptohet nga truri.

Shikoni Aurat
Ky ushtrim është hartuar për të parë Aurat për herë të parë dhe/ose praktika duke parë Aurat. Zgjedhja e kushteve të mira është e rëndësishme: jo vetëm që ju të shihni Aurat më të mira, por edhe për të fituar një besim në lidhje me atë që shihni.
1. Vendosni një person para një sfondi të bardhë e të ndriçuar dobët. Një sfond me ngjyra do të ndryshojë ngjyrën e Aurës, kështu që ju duhet njohuri shtesë lidhur me ngjyrat e kombinuara. Disa kombinime të sfondit me ngjyrat e Aurave mund të shkaktojë keqinterpretime.
2. Zgjidhni një vend për të parë. Në mes të ballit është shumë mirë. Ky është një vend i quajtur Chakra Anja ose Syri i tretë. Në disa kultura (Indi) ata vënë një shenjë në ballë. Një shenjë e tillë në kohët e lashta mund të thoshte ftesën për të parë Aurën.
3. Shiko në këtë vend për 30 deri 60 sekonda apo më gjatë.
4. Pas 30 sekondave analizoni përqark me vizionin tuaj periferik, ndërsa akoma shikoni në të njëjtën pikë. Vazhdimi i përqendrimit është më i rëndësishëm. Rezistojini tundimit për të parë përreth. Ju duhet të shihni se sfondi pranë personit është më i ndritshëm dhe ka një ngjyrë të ndryshme se sa sfondi i mëtejshëm. Ky është perceptimi juaj për Aurën. Sa më gjatë që të përqendroheni, aq më mirë ju do ta shihni atë. Mos harroni, përqendrimi në një vend rrit ndjeshmërinë tuaj duke akumuluar efektin e vibrimit të Aurës arritur nga sytë tuaj.

Marrja e një pamje të një Aure
Pas përqendrimit për një kohë të mjaftueshme për të parë Aurën, mbyllni sytë tuaj. Për një sekondë ose dy ju do të shihni vetëm Aurën. Jini të gatshëm. Për një ose dy sekonda qelizat tuaja fotosensitive do të ndalojnë vibrimin dhe dërgimin e perceptimit vizual në tru. Dhe në qoftë se keni humbur gjë, ju duhet të filloni të përqendroheni përsëri. Mundohuni të eksperimentoni përsëri, sesa shpejt ose ngadalë ju duhet të mbyllni sytë.

Vëzhgoni Aurat e njerëzve të tjerë
Më e mira është që të shikojmë direkt në chakran e ballit (syri i tretë ose syri i mençurisë, e cila është lokalizuar 1.5 cm mbi hundë, në mes të syve) dhe qëllimi për të arritur gjendjen e mendjes të ngjashme me teknikën e koncentrimit të përshkruar më lart për të paktën 30-60 sekonda. Kam provuar të shikoj në chakran e fytit dhe në chakran e zemrës po me rezultate të ngjashme. Megjithatë, nëse ju do të përqendroheni në gjoksin e dikujt duket e bezdisshme që personi në fjalë është zakonisht shumë i shqetësuar në lidhje me këtë shikim. Kur ju shikoni në chakran e ballit vërtet ju mund të vazhdoni bisedën qetësisht. Përsëri, në një sfond të ndriçuar lehtë, pa asnjë hije është më i miri. Me praktikë, çdo sfond i ndriçuar në mënyrë të njëtrajtshme (të tilla si një qiell blu për shembull) do të mjaftojë.

Si mund të shikojmë Aurat tona
Të qëndrojmë rreth 1.5 m para një pasqyre me përmasat e duhura. Në fillim është mirë në qoftë se sfondi pas jush është thjesht i bardhë dhe pa hije. Ndriçimi duhet të jetë shumë i lehtë dhe uniformë, jo i shkëlqyshëm. Ndiqni udhëzimet e mësipërme për të parë Aurat.
Praktiko për të paktën 10-15 minuta çdo ditë për të rritur ndjeshmërinë tuaj dhe të zhvilloni sytë aurike. Mos harroni se praktika është e nevojshme për të zhvilluar sytë aurike.