Rama tallet me përmetarët e mençur dhe punëtorë!

Sali BERISHA

Ai sot i la pa mend kur iu tha se: “Energjia është ulur për familjarët, është rritur për biznesin, është e vërtetë, por, hap pas hapi”. Paçka se sipas vet ERE të tij dhe Bankës Botërore shqiptarët paguajnë sot 25% më shumë për energjinë se sa tre vjet më parë!
Në takimin e tij Rama nuk tha asnjë gjysëm fjale për:
-300 mijë vendet e punës të premtuara dhe nisjen jashtë të 200 mijë shqiptarëve
-Heqjen e TVSH për ushqimet dhe faktin që ato blihen 15% më shtrenjtë sot
-Barazimin e pensioneve të fshatit me qytetin dhe mbetjen e tyre aty ku ishin 4 vjet më parë
-për pesëfishimin e fondeve për bujqësinë dhe bllokimin e tyre thuaj të plotë
-për naftën pa akcisë dhe taksën e qarkullimit, në të vërtetë rritjen e çmimit të saj në nivelet më të larta në Europë
– Rama nuk ju foli dot përmetarëve për asnjë projekt të qeverisë së tij, të realizuar në katër vite në rrethin e tyre, si rrugë, shkolla, kanalizime, qendra shëndetësore të ndërtuara në katër vite.
Ai nuk paraqiti para tyre asnjë projekt për të ardhmen.
Të vetmin projekt konkret që përmendi ishte rruga Kardhiq-Delvinë e qeverisë së mëparshme, në të cilën ai në katër vite nuk ka ndërtuar qoftë dhe një metër në të.
Prandaj ai, për të mbuluar mashtrimet e tij të pashembullta, dështimet e tij të mëdha, mungesën e plotë të investimeve, kaloi menjëherë tek llogjet me shofer, timon e makinë apo prehër shoferi, duke besuar se përmetarët janë kaq të trashë sa që nuk dinë se çfarë ishin premtimet e tij katër vite më parë, nuk dinë se ato ishin mashtrime të mëdha, nuk dinë se ai në katër vite në të gjithë sektorët në rrethin e Përmetit ka investuar vetëm gjysmën e investimit në bujqësi të qeverisë së mëparshme.
Ramës, në fund të takimit një përmetar i prishi gjakun kur i tha: “Shoku Edvin, ti ke hallin e karriges ne kemi halle të tjera të mëdha dhe i dha një letër me investimet e qeverisë së mëparshme në rrethin e Përmetit”! sb
Investimet në Përmet në vitet 2006-2013
Gjatë këtyre viteve 2006-2013 në rrethin e Përmetit janë ndërtuar;
98 km rrugë,
17 shkolla e kopshte,
24 sisteme të ujit të pijshëm e KUZ,
17 qendra shëndetësore e ambulanca.
Janë ndërtuar rrugët në Përmet, Këlcyrë, Petran, Benjë, Bodar, Kaludh, Ogren, Rodenjë, Çarshovë, Piskovë, Ballaban, Dishnicë, Sukë etj.
Janë financuar 92 milionë lekë subvencione në bujqësi
Kanë përfituar mbi 300 fermerë e blegtorë.
Janë mbjellë 100 ha me arror, dru frutor, ullinj e vreshtari.
39 milionë lekë janë kredituar në prodhimin e verës, rakisë dhe përpunimin e produkteve bio që është në traditën e përmetarëve.