Berisha: Rama fsheh dosjet e koncesioneve

Ish-Kryeministri Sali Berisha ka denoncuar se, Kryeministri Edi Rama ka bllokuar marrëveshjen mes PS dhe PD përmes sekretarit të përgjithshëm të Kryeministrisë, Engjëll Agaçi. Në një status në Facebook, Berisha shkruan se Agaçi ka urdhëruar zv/ministrat që të mos zbatojnë urdhrat dhe vendimet e ministrave teknikë, që kanë të bëjnë me ndalimin në fushatë elektorale të nëpunësve të administratës shtetërore. Sipas ish-Kryeministrit, Agaçi ka urdhëruar gjithashtu sekretaret e përgjithshme të Ministrive që të mos u japin asnjë dosje të koncesioneve ministrave teknikë dhe të bllokojnë çdo mundësi kontrolli nga ana e tyre. “Rama në panik, me sekretarin e përgjithshëm të mafies shtetërore. Agaçi bllokon marrëveshjen me opozitën: shkruan Berisha, ndërsa publikon denoncimin e qytetarit. “Panik i madh në administratën shtetërore për zgjedhjet. Janë penduar shumë për marrëveshjen prandaj Rama, pasi ka urdhëruar sekretaret e përgjithshmë që t’i japin leje për fushatë elektorale gjatë muajit qershor 1/3-tës së administratës publike, kërkoi të anulojë nëpërmjet zëvendësministrave, urdhërat e ministrave teknikë për kthimin në detyrë të të gjithë punonjësve të larguar me leje. Rama urdhëron sekretarët e përgjithshëm, që me urdhër verbal dhe porosi të tij, administrata publike të mos zbatojë urdhërin e tij dhe vendimin e KM për mospjesëmarrjen e administratës në zbatim të ligjeve në fushatë elektorale të partive. Sekretarët e përgjithshëm të mos u japin ministrave teknikë asnjë dosje të koncesioneve dhe tenderave elektoral. Rama ka urdhëruar Don Agaçin, që sekretarët e përgjithshëm të bllokojnë çdo mundësi kontrolli të ministrave teknik, duke mos ju akorduar mjetet e nevojshme për ushtrimin e kontrolleve të shkeljeve flagrante të ligjit elektoral dhe ligjeve të tjera nga punonjësit militant!”