Maturantët, në ekskursion në këmbim të votës për PS

Maturantët e Librazhdit janë dërguar në ekskursion nga kryetari i Bashkisë, Kastriot Gurra, në këmbim të votës për Partinë Socialiste. Denoncimi është bërë nga ish-Kryeministri Berisha pas një mesazhi që i ka dërguar një qytetar nga Librazhdi. Në një postim në Facebook, Berisha shkruan se ekskursioni është organizuar nga Drejtoresha e Arsimit Librazhd, dhe kryetari i Bashkisë.
“Blerje vote në Librazhd me ekskursione në Narko-Republikën e Noriegës! Qytetarët dixhitalë denoncojnë blerjen e votës së maturantëve dhe mësuesve me ekskursione nga Kryetari i Bashkisë së Librazhdit, mafiozi Kastriot Gurra. Ndrikullën, drejtoreshën e Arsimit në Librazhd, që në thyerje të tre ligjeve bën fushatë të pandarë nga kandidati për deputet i partisë kanabiste, Enver Shkurti. Lexoni mesazhin dhe shikoni fotot e tyre”, shkruan Berisha në Facebook.
“Përshëndetje zoti Berisha. Jam një banor nga një zonë e Librazhdit dhe doja t’iu njoftoja për diçka se çfarë po bën kryetari legen i Bashkisë së Librazhdit, Kastriot Gurra për të siguruar votat e maturantëve të shkollës “Muhedin Sherifi” në Polis-Gostimë të rrethit Librazhd. Maturantët kishin një ekskursion në Sarandë prej 2 ditësh dhe kryetari i Bashkisë u kishte dhënë nga 50 mijë lekë për person, dhe mësuesve dreka e çdo gjë të paguar. Dhe kur ishin kthyer dje nga udhëtimi një mësues që është njeri i afërt i Taulantit dhe i kryetarit të Bashkisë u kishte bërë presion nxënëseve që bëjeni mend mirë për votat se keni provimet mbrapa dhe keni me ngelë”. Anonim emrin zoti Berisha se nuk dua t’më hapen probleme”, shkruan qytetari.
Drejtoresha e Zyrës Arsimore të Librazhdit, Bardha Qatja, ka dërguar mësuesit në fushatë. Qatja është fotografuar në një miting të PS të organizuar nga Taulant Balla. Drejtoresha me mësuesit kanë shkuar në fushatën elektorale të Partisë Socialiste, në kundërshtim me ligjin. Denoncimi është bërë në rrjetet sociale, ku janë publikuar edhe fotografitë e drejtoreshës me mësuesit në mitingun e PS të organizuar nga Balla.
Drejtoresha e Zyrës Arsimore, Bardha Qatja, ka marrë pjesë në fushatën elektorale edhe në prezantimin e kandidatit socialist, Enver Shkurti. Edhe pse ka një udhëzim të Ministrisë së Arsimit, që drejtuesit e administrates publike nuk duhet të përfshihen në fushatë, ajo nuk e ka zbatuar këtë gjë. Për më tepër, ajo është anëtare e Këshillit Bashkiak dhe anëtare e Këshillit të Qarkut, pozicione nga të cilat duhej të kishte dhënë dorëheqjen. Ajo ka edhe një vërejtje nga Ministria e Arsimit, dhënë një vit më parë pas skandalit në shkollën e Hotolishtit, ku u lëvizën të gjithë mësuesit nga puna. Drejtoresh tentoi të largojë mësuesit nga puna për të emëruar njerëzit e saj të afërt. Pas denoncimit të skandalit në media, Ministria e Arsimit u detyrua të anulojë vendimin e Drejtoreshës së Zyrës Arsimore, Bardha Qatja dhe të marrë vërejtje ndaj saj.
Skandalet e përgjegjëses së Zyrës Arsimore të Librazhdin nuk mbarojnë me kaq. Ajo la dy muaj pa rroga mësuesit e Librazhdit dhe të Prrenjasit në muajin nëntor-dhjetor të vitit të kaluar. Shkaku i mos marrjes së rrogave ishte punësimi mbi normën i militantëve të PS në arsim dhe për këtë shkak ishin harxhuar fondet. Mjaft militantë socialistë janë emëruar me urdhër të deputetit të PS, Taulant Balla në arsim mbi normën, ndërsa ata janë paguar jashtë planifikimit të pagave. Pas reagimit në media, drejtoresha u detyrua të firmosë urdhërin për pagat e mësuesve.
Por skandali tjetër, akoma më i madh është ai i mospagimit të sigurimeve shoqërore për 45 mësues.