Bie numri i migrantëve në Gjermani

epaselect epa04954158 A father and son from Syria wait for a bus to take them and other migrants to a further accommodation, at the railway station in Schoenefeld, Germany, 28 September 2015. Earlier, a chartered train carrying around 450 refugees arrived from Salzburg in Austria. Europe is dealing with its greatest influx of migrants and asylum seekers since World War II as immigrants fleeing war and poverty in the Middle East, Afghanistan and Africa try to reach Germany and other Western European countries. EPA/PATRICK PLEUL

Ka rënë numri i migrantëve dhe refugjatëve që kanë arritur në Gjermani gjatë muajit shkurt, njofton Ministria e Brendshme gjermane.
Gjatë muajit shkurt në Gjermani janë regjistruar 14,289 refugjatë dhe migrantë të rinj, krahasuar me 14,476 sa kishin qenë në muajin janar, njofton Dpa.
Sa i përket kombësisë së refugjatëve dhe migrantëve që kanë arritur në Gjermani, vazhdojnë të prijnë migrantët nga Siria, Iraku dhe Eritrea.
Ndërkaq, numri i personave që kanë aplikuar azil është më i madh sesa numri i atyre që janë regjistruar se kanë hyrë në Gjermani.