Ballina Ekonomi Problem për sipërmarrjen tarifat e fshehura

Problem për sipërmarrjen tarifat e fshehura

Nënkryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë, Arben Shkodra thotë se problemi për sipërmarrjen nuk është taksa prej 15%, por taksat e fshehura që ndonjëherë e kalojnë këtë shifër. I ftuar në emisionin “Ekopolitikë” në “RTV Ora News”, Shkodra tha se shteti duhet ta diskutojë këtë çështje. I pyetur se, a duhet rritur paga minimale, Shkodra tha: “Si përfaqësues i biznesit, natyrshëm që një punëmarrës i lumtur dhe i qetë prodhon më shumë se një punëmarrës që është i palumtur. Të rritet, por në mënyrë të qëndrueshme dhe të kontrolluar. Nga ana tjetër duhet të ketë edhe lehtësira për sa i përket biznesit. Nuk kemi probleme me taksat, kemi probleme me procedurat. Nëse ka një problem të madh sot, nuk mund të quajmë taksën 15%. Problemi më i madh janë taksat dhe tarifat e fshehura në procedurat. Procedurat e shtetit ndaj sipërmarrjes. Ke procedura doganore, fitosanitare, tek AKU-ja, ke tarifa dhe taksa nga më të ndryshme. Në fund të ditës diskutojmë taksën 15%, por nga ana tjetër kemi tarifa të padukshme. Nuk spekuloj me shifra”. “Në fund, ato mblidhen në fund të bilancit. Ato procedura nganjëherë janë 1 euro, por nganjëherë shumë euro. Dikur u tentua të kishim një inventar të matur të procedurave të shtetit ndaj sipërmarrjes. Mendoj që duhet t’i rihyjmë kësaj teme”, tha Shkodra.

Exit mobile version