Presidenti Trump komenton për urdhrin ekzekutiv

Presidenti Donald Trump tha se beteja ligjore lidhur me urdhrin e tij ekzekutiv për refugjatët dhe emigracionin mund të përfundojë në Gjykatën e Lartë.
Duke folur dje me gazetarët, zoti Trump tha se do ta vazhdojë betejën për t’i dalë në mbrojtje urdhrit ekzekutiv nëpër të gjitha hallkat e sistemit. Ai shtoi megjithatë se shpreson që çështja të mos shkojë deri në Gjykatën e Lartë.
Urdhri ekzekutiv i zotit Trump e ka pezulluar programin amerikan për pranimin e refugjatëve dhe ndalon hyrjen e udhëtarëve nga shtatë vende me shumicë myslimane. Gjatë fundjavës, një gjykatës në Seattle e bllokoi përkohësisht urdhrin, duke u bërë objekt kritikash të ashpra nga ana e Presidentit.
Ndërkohë, dje, sekretari i Sigurisë Kombëtare, John Kelly, u tha ligjvënësve se ai duhet ta kishte shtyrë zbatimin e urdhrit.