Projekti 1 miliard euro apo “lavatriçja” 1 miliard euro

Sa herë që afrojnë zgjedhjet, fillojnë dhe premtimet elektorale! Gjatë fushatës së vitit 2013 Partia Socialiste premtoi se do të ulte taksat dhe do të mendonte për popullin, deri diku të mërzitur me qeverisjen e atëhershme. Taksa këto që nuk u ulën asnjëherë vetëm u ngritën, kurse ato pak premtime për investimet nuk u përmenden më dhe ngelën në letër.
Pas zgjedhjeve rritmin më të madh e mori mbjellja e kanabisit, si mënyra më e shpejtë e pasurimit, si dhe PPP-të, një mënyrë tjetër e të pasuruarit të militantëve të partisë në kurriz të popullit. Në lidhje me këto kanë folur dhe organizmat ndërkombëtare që po dëmtojnë ekonominë dhe rrisin dhe borxhin e shtetit që është një barrë më shumë për taksapaguesit shqiptarë, të cilëve në ndryshim nga premtimet elektorale për ulje taksash po i rritin dita-ditës.
Por t’i kalojmë dhe këto dhe të vijmë tek projekti 1 miliard euro i premtuar pak ditë më parë nga Kryeministri se çfarë në të vërtetë është ai. Bandat dhe mafia qeveritare duket që janë fuqizuar së tepërmi dhe problemin më të madh sot ato e kanë se si të pastrojnë këto lekë që kanë siguruar në rrugë të paligjshme. Zgjidhja këtë herë është e mirëmenduar si një premtim elektoral, ku biznesi do të hedhë këto lekët e pakontrolluara në treg, pra do i investojë ato, qeveria do ja pastrojë zyrtarisht ato dhe populli shqiptar përmes taksave të tij do të vazhdojë për 10-15 vitet e ardhshme t’i paguajë ato. Fundja po ua lëmë ju lexuesve ta vlerësojnë, a kemi të bëjmë me projektin 1 miliard euro në të mirë të Shqipërisë apo “lavatriçen” 1 miliard euro pranë mafias qeveritare.

syri.net