Regjistrim i ri i popullsisë, a do të abuzohet?

Nga sot në vend do të nisë procesi i regjistrimit të adresave. Regjistruesit do të shfaqen derë më derë për të bërë regjistrimin dhe verifikimin në vend.
Gjatë prezantimit, kryeministri Edi Rama tha se, “Sipas të dhënave të regjistrave të gjendjes civile në Shqipëri ka 4.4 mln banorë, por e vërteta është që jo vetëm që ne nuk jemi familjarizuar me këtë shifër, por flasim për Shqipërinë 3 mln duke u vetëzvogëluar, por edhe kur vjen puna për ta lidhur këtë shifër me vendbanimin e secilit është e pamundur.
Tek adresat ndahen shtetet nga vendet pa shtet. Shtetet funksionale nga vendet ku shteti nuk funksionin. Si mund të funksionojë një shtet që nuk ka një regjistër adresash dhe Shqipëria sot është një vend ku flukset migratore nga vendi ynë jashtë dhe flukset e brendshme janë të barasvlefshme në peshë. Pra, aq sa shqiptarë kanë lëvizur jashtë Shqipërisë aq shqiptarë kanë lëvizur brenda territorit. E gjithë kjo lëvizje e kuptueshme dhe normale si një lëvizje që solli rënia e regjimit nuk u materializua asnjëherë në një regjistër kombëtar adresash”.
Ndërsa ministri Gjiknuri, gjatë takimit për prezantimin e projektit për modelin e ri të adresave u shpreh se, projekti do të ndihmojë në rritjen e eficencës së OSHEE, dhe sipas tij çdo qytetari do t’i jepet përgjigje në kohë për ankesat e tyre.