Rusia reagon me përmbajtje për planin e Trump

Rusia ka reaguar e përmbajtur ndaj planit amerikan për krijimin e “zonave të sigurta” në Siri, duke thënë se Uashingtoni nuk është konsultuar me Moskën në këtë çështje dhe se të gjitha pasojat e mundshme duhet të ekzaminohen. Presidenti amerikan, Donald Trump më 25 janar tha se, synon të ngrejë “zona të sigurta për refugjatët në Siri”, si pjesë e planit të tij për të kufizuar migrimin në SHBA.
Sipas një dokumenti që e ka parë “Reuters”, Trump pritet që brenda pak ditësh ta urdhërojë Pentagonin dhe Departamentin e Shtetit të hartojnë një plan për këtë brenda tre muajsh. “Jo, partnerët tanë amerikanë nuk janë konsultuar me ne”, ka thënë zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov, më 26 janar.