Policia arreston këdo që guxon të kërkojë dëmshpërblim!

Por të kërkosh një të drejtë në Shqipëri është mision i pamundur. Të kërkosh të mbrosh shtëpinë, fëmijët, ambientin, ajrin duhet të llogarisësh dhe belatë që të hap qeveria. Më datë 20 të këtij muaji banorët e Zharrës bllokuan rrugën që të çon tek depozitat e naftës, por tashmë 14 prej banorëve duhet të përballen me akuzën e “Grumbullimit të paligjshëm”. Ja se çfarë thuhet në njoftimin e Ministrisë së Brendshme. “Nga Specialistët për Krimet në Komisariatin e Policisë Patos dhe Roskovec, filloi procedimi penal dhe u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Fier për shtetasit: P.N., 47 vjeç, F.D., 26 vjeç, Q.Rr., 61 vjeç, E.H., 61 vjeç, A.Xh., 30 vjeç, D.G., 56 vjeç, B.G., 50 vjeç, A.L., 25 vjeç, F.H., 50 vjeç, P.H., 58 vjeç, banues në fshatin Zharrëz, Patos. B.B., 37 vjeç, L.S., 49 vjeç, Y.T., 53 vjeç, M.L., 40 vjeç, banues në fshatin Kuman, Roskovec. Këta shtetas më datën 20.12.2016, rreth orës 08:30, në fshatin Zharrëz dhe Kuman, në bashkëpunim me njëri-tjetrin kanë marrë pjesë në një grumbullim të paligjshëm duke bllokuar qarkullimin e mjeteve në rrugën nacionale Fier-Berat”. Pra, të vjedhësh, të dëmtosh pronën, të helmosh ajrin, fëmijët nuk quhet krim në rilindjen e Edi Ramës, por të kërkosh një të drejtë tënden, të kërkosh të ndalësh tërë këtë maskaradë quhet krim në epokën e rilindjes.