Veliaj vendos gjoba edhe në parkingun e ligjshëm

Edhe pse pjesa më e madhe e rrugëve në Tiranë janë kthyer në parkime me pagesë për automjetet, sërish gjobat ndaj qytetarëve nuk kanë të sosur. Njëri prej tyre e ka denoncuar publikisht këtë skandal. Në një mesazh dërguar ish-Kryeministrit Berisha, qytetari shkruan se, Bashkia e Tiranës i kishte marrë makinën me karroatrec edhe pse ishte parkuar në parkim të ligjshëm. “Qytetari dixhital denoncon: Bashkinë e Veliajt që vendos gjoba të paligjshme ndaj banorëve”, shkruan Berisha në Facebook, duke publikuar të plotë mesazhin e qytetarit.
“Dua të raportoj zhvatjen që u bën Bashkia e Tiranës qytetarëve. Kisha parkuar makinën në mbrëmje në një parking të ligjshëm si edhe shumë të tjerë. Në mëngjes të gjitha makinat ishin marrë me karrotrec. Na ndihmoni ju, zoti Berisha nga kjo qeveri se po na zihet fryma. 7.200 lekë të reja nuk na i ka falur njeri, që t’ia paguajmë Erionit kot…”, përfundon qytetari.
Policia Bashkiake nuk lejon as njerëzit e papunë të mbledhin kanaçe në kazanat e plehrave. Kryesisht ata që rrëmojnë nëpër kazanë janë njerëz të varfër që mbajnë frymën gjallë me ato pak lekë që marrin nga shitja e kanaçeve. Duke i hequr edhe këtë mundësi, pyetja që shtrohet është me çfarë do të jetojnë këta njerëz? Aksione të tilla nëpër rrugët e Tiranës, njësoj si aksionet ndaj shitësve ambulantë apo për kuponin tatimor kanë shkaktuar shpesh indinjatë dhe reagime të ashpra në rrjetet sociale.