Ballina Politikë Mediu: Dy çështjet ndaj Tahirit nuk i kap ligji

Mediu: Dy çështjet ndaj Tahirit nuk i kap ligji

Kreu i Partisë Republikane, Fatmir Mediu, thotë se rasti i deputetit Dashamir Tahiri duhet të analizohet më tej nga KQZ dhe organet e tjera që janë të ngarkuara për zbatimin e ligjin të dekriminalizimit.
Në intervistën e mbrëmjes në RTV “Ora Neqws”, Mediu tha se dy çështjet që pretendohen ndaj tij nuk janë të përfshira në ligj.
“Kam kontaktuar me kolegun Dashamir Tahiri që është zgjedhur nga PDIU, është në opozitë ndryshe nga pjesa tjetër e grupit të PDIU. Në të dy çështjet që pretendohen karshi tij nuk janë të përfshira në ligjin e dekriminalizimit. Shpjegimi i tij është i thjeshtë, në momentin kur ka plotësuar deklaratën e dekriminalizimit nuk ka qenë në dijeni të një vendimi gjyqësor për një thyerje administrative, për një patentë që nuk ka qenë e rregullt në një kohë që vërtetimi i marrë më tej ka qenë i ligjshëm dhe flitet për 10 mijë lireta të falsifikuara që janë rreth 6 mijë lekë të vjetra që mund të bëjnë viktimë këdo. Duhet të ketë një thellim më tepër dhe të KQZ dhe institucioneve që duhet ta marrin në analizë. Me kolegun tjetër nuk kam pasur kontakt që ta pyes, por me Tahirin për shkak se jemi në opozitë sëbashku e kam pyetur dhe më ka dhënë këtë përgjigje”, tha Mediu.
Në përgjigje të zërave se, Tahiri do të kryesonte listën e republikanëve në Vlorë për zgjedhjet 2017, Mediu tha:
“As ka një diskutim të tillë. Kemi bërë një diskutim me zotin Basha, që duhet të përfshijë dhe parti të tjera politike, duhet të shikojmë të gjithë sëbashku se kush do të jenë kandidatët për deputetë të PR, PD dhe gjithë opozitës. Ne kemi kërkuar në kodin zgjedhor të mos ketë të drejtë deputeti të kalojë nga një parti në tjetër, të lërë mandatin dhe të zëvendësohet nga deputeti i radhës ose të provohet të zgjidhet përsëri, nëse përpiqet të bëjë këto pelivanllëqet politike për të kaluar nga njëra anë në tjetrën. Duhet të shikojmë nga pikëpamja e integritetit, të kemi dhe një kordinim”.
Por a duhet që zoti Tahiri dhe Selami të japin dorëheqje? “Mandati nuk ka rikthim. Duhet ta shohim procesin në respektim të ligjit, nuk mund të bëjmë gjyqtarin”. Në lidhje me Reformën Zgjedhore dhe numërimin elektronik, Mediu thotë se këto procese mbahen peng nga mazhoranca. Por pa zgjedhje të lira, tha kreu i republikanëve, nuk ka anëtarësim në BE.

Exit mobile version