Edhe Damian Gjiknuri i shmanget hetimit, ja si gënjeu!

Por nuk është vetëm Kryeministri që ka frikë të përballet me Komisionin Hetimor. Dy ditë më parë ministri i Energjetikës është përfshirë në një skandal të vërtetë, duke gënjyer Kuvendin e Shqipërisë e duke i thënë se nuk mund të merrte pjesë e të dëshmonte në Komisionin Hetimor për aferën CEZ të qeverisë Rama, sepse nuk ndodhej në Shqipëri. Por një dokument të siguruar nga “Syri.net” i nxjerr gënjeshtrën ministrit. Ai vërtet ka qenë për fundjavë jashtë shtetit, por Damian Gjiknuri ka ardhur në Rinas mëngjesin e të hënës në orën 08:06 minuta me një nga kompanitë ajrore që operojnë në vend. E për të thelluar edhe më shumë skandalin, burimet thanë për “Syri.net” se, ministri Damian Gjiknuri gjatë paradites të së hënës ka qenë i pranishëm në zyrën e tij, ndërkohë që duhet të ishte në Komision. Për shkak të mashtrimit të ministrit Damian Gjiknuri, Komisioni Hetimor që është ngritur për të hetuar aferën CEZ të qeverisë Rama, nuk është zhvilluar. Një seancë më parë, ministri i Energjetikës pranoi faktin se marrëveshja me CEZ për t’i dhënë qindra milionë euro u bë pas një vendimi politik të Edi Ramës. Ky vendim ishte marrë në kundërshtim të rekomandimeve që kishte bërë avokati i kontaktuar nga qeveria shqiptare për ta dërguar çështjen në arbitrazh dhe për të fituar!