Ballina Kryesore Kujdes Edvin se mund të shkosh në p.s!

Kujdes Edvin se mund të shkosh në p.s!

Rama është frikacak edhe kur keqpërdor policinë. Nuk kishte faj. Çonte policë për shoqërimin e Berishës atje ku ai nuk ishte. Berisha ishte në zyrë, Rama ja dërgonte shkresën në adresën e shtëpisë. Më ka çuar nëna me larë gojën, i thonë kësaj. Megjithatë mirë ka bërë sepse Rama e di se ku mund të përfundojë me këto shkelje të ligjit dhe nuk i bëjnë punë as mercenarët e krimit që mban rreth vetes dhe as makina e blinduar.
Një shkresë e Ministrisë së Brendshme për Kryesinë e Kuvendit dhe deputetin Taulant Balla është bërë publike, në të cilën shkruhet se një grup policësh shkuan në shtëpinë e ish-Kryeministrit Berisha. Komisariati nr.1 ka marrë një kërkesë nga Drejtoria e Policisë së Tiranës dhe Sekretarja e Përgjithshme e Kuvendit përmes të cilave u kërkohej të bëhej shoqërimi me forcë i Kryeministrit Berisha për në Kuvend.
Policët nuk kanë gjetur njeri në shtëpi dhe kanë lënë kërkesën në duart e rojes së Gardës. Në fakt Berisha ka qenë në zyrë vetëm pak metra larg shtëpisë dhe policët nuk kanë shkuar atje.
Kërkesa për shoqërim me forcë është konsideruar e paligjshme nga zyrtarët e lartë të PD-së.
“Kjo është shkresa me të cilën Policia e Shtetit tregon se ka pranuar të marrë me forcë një deputet të Kuvendit, në zbatim të urdhrit antikushtetues të lëshuar nga disa deputetë të mazhorancës!
Ndërkohë, neni 73, pika 2 e Kushtetutës parashikon se:
‘2. Deputeti nuk mund të arrestohet ose t’i hiqet liria në çfarëdolloj forme apo ndaj tij të ushtrohet kontroll personal ose i banesës, pa autorizimin e Kuvendit’.
Pra, Kushtetuta ndalon shprehimisht që deputetit t’i hiqet liria në çfarëdolloj forme, qoftë edhe në formën e shoqërimit të detyrueshëm.
Eksperiment mizor i Edi Ramës për të provokuar shqiptarët nëse janë nostalgjikë për diktaturën e para 25 viteve!
Vetëm një pjellë e sistemit komunist dhe kulturës së diktaturës mund ta bëjë këtë! Vetë gjyqtar, vetë prokuror, vetë polic, vetë drogën, vetë koncesionet, vetë pasurinë publike, vetë Vetting-un! Gjithçka për vete dhe burgun për kundërshtarët!”, deklaron sekretari për Rendin dhe Sigurinë, Enkelejd Alibeaj.

Arben SHAHINI

Exit mobile version