Abe dhe Obama së bashku në Pearl Harbor

Kryeministri japonez, Shinzo Abe ka thënë dje se në Hawai së bashku me presidentin amerikan, Barack Obama, dëshiron të kujtojë viktimat e sulmit japonez në Pearl Harbor, të kryer para 75 vjetësh. Abe udhëton drejt Hawait edhe për të marrë pjesë në një samit që do të mbahet më 26 dhe 27 dhjetor.
Vizita e Abes do të kryhet pasi Obama udhëtoi drejt Hiroshimës në muajin maj, duke u bërë i pari president amerikan në detyrë që e viziton qytetin japonez ku forcat amerikane kanë kryer sulm me bombë bërthamore, në vitin 1945.
Japonia ka sulmuar forcat amerikane në Pearl Harbor në dhjetor të vitit 1941.