Shokon sërish EURALIUS: Që të bëhesh OPGJ nuk duhet të jesh fshatar!

Me ndryshimet e reja Kushtetuese dhe Ligjin për Vettigun, për t’u bërë oficer i Policisë Gjyqësore (OPGJ) nuk mjaftojnë shumë gjëra. Sipas Euraliusit në Tiranë mjafton të jesh “Qytetar” dhe mund të bëhesh OPGJ. Sipas dokumentit të siguruar nga SYRI.net, ky është një nga kushtet që të jesh oficer i Policisë Gjyqësore në drejtësinë e re që pretendon të sjellë në Shqipëri, delegacioni i Komisionit Europian për Drejtësinë. Pra, një ndër kushtet që sugjeron Vettingu, është se po mos jesh nga qyteti po ta zëmë nga fshati nuk pranohesh si oficer i Policisë Gjyqësore. Me pak fjalë me ligjin e ri të propozuar nga EURALIUS dhe që ka marrë bekimin e Xhafës dhe votën e Rilindjes, ata oficerë që kanë prejardhje nga fshati duhet t’i bëjnë mirë llogaritë. Por edhe ata OPGJ e tjerë që janë apo aspirojnë të kryejnë këtë funksion duhet të vërtetojë që është qytetar 24 karatësh. Do të mjaftonte kjo çalltisje që të rrëzonte poshtë të gjithë ligjin ku flitet për detyrat, emërimet apo shkarkimet e oficerit të Policisë Gjyqësore.
Zyra e Shtypit e Bashkimit Evropian, bën me dije, se kreu i Euralius, Rainer Deville, vazhdon të jetë në krye të misionit. Reagimi vjen ndërkohë që në media u përhap lajmi se ai është shkarkuar nga detyra në lidhje me përkthimin në anglisht të ligjit shqiptar të Vettingut, që i është dërguar Komisionit të Venecias. Zyra e Shtypit e BE-së në Tiranë thotë se Deville është me leje.