Hiri i Kastros do të varroset 900 km larg

Mbetjet mortore të liderit të ndjerë kuban, Fidel Kastro do të largohen nga kryeqyteti i vendit, Havana. Hiri i lideri revolucionar kuban do të transportohet 900 kilometra për në qytetin juglindor të Santiagos.
Ky udhëtim do të rikrijojë turneun e fitores të ndërmarrë nga Kastro pasi e mori pushtetin në vitin 1959, por në kahun e kundërt.
Hiri i tij do të varroset më 4 dhjetor në varrezat e qytetit të Santiagos “Santa Ifigenia” në një funeral ku pritet të marrin pjesë liderët majtistë të Amerikës Latine dhe disa diplomatë të tjerë.
Më 29 nëntor, dhjetëra mijëra njerëz e kanë mbushur sheshin e revolucionit të Havanës për të bërë nderimet e fundit për Kastron.
Marshi është mbyllur nga presidenti aktual kuban, Raul Kastro, i cili iu referua vëllait të tij të ndjerë si lideri i revolucionit “për të ndershmit, nga të ndershmit”.
Fidel Kastro që e ka udhëhequr Kubën në një sistem njëpartiak për gati gjysmë shekulli, ka vdekur në moshën 90-vjeçare më 25 nëntor.