Sondazhi, rusët duan marrëdhënie të mira me Perëndimin

Numri i rusëve që mbështesin lidhjet më të mira me Perëndimin është rritur në mënyrë të konsiderueshme që nga mesi i vitit 2015.
Sipas një ankete të publikuar nga agjencia e sondazheve Levada, 71 për qind e rusëve kanë thënë se duan lidhje më të gjera dhe më të afërta ekonomike, politike dhe kulturore me Perëndimin.
Kjo shifër, në korrik të vitit 2015, ka qenë 50 për qind.
Sipas anketës së re, vetëm 17 për qind e kanë mbështetur reduktimin e lidhjeve me Perëndimin, krahasuar me 37 për qind sa kanë qenë në korrik të 2015-ës.
Pesëdhjeteshtatë për qind e të anketuarve kanë thënë se Rusia duhet t’i frikësohet NATO-s, ndërsa 31 për qind kanë thënë se nuk duhet.