Mesazhi i Merkel për zgjedhjet çmend Ramën e censuron edhe tek Kryeministria

Kreyeministri Edi Rama, duke folur gjate nje seance parlamentare, ku eshte diskutuar projektligji per autoritetet e drejtimit dhe komandimit ne Forca e Armatosura te Shqiperise./r/n/r/nPrime Minister Edi Rama, speaks during a parliamentary session.

Kancelarja Angela Merkel ishte shumë e qartë dje në Berlin në konferencën e shkurtër për shtyp me kryeministrin shqiptar, Edi Rama. Veç formaliteteve për përmbushjen e standardeve në rrugën e integrimit, ajo përmendi në mënyrë të veçantë zgjedhjet e vitit 2017. “Kam parasysh edhe zgjedhjet që do të ketë Shqipëria dhe bashkëpunimin me OSBE”, u shpreh ajo duke folur për çështjen e hapjes së negociatave. Përmendja e zgjedhjeve ishte mesazh i drejtpërdrejtë se në dhjetor s’ka negociata dhe se Vettingu është vetëm njëri nga kushtet. Por Edi Rama ka nisur prej dje, menjëherë pas konferencës, një fushatë për t’u treguar shqiptarëve versionin e tij të mesazhit të Kancelares Merkel. Në fillim me mediat pranë qeverisë, më pas me një intervistë në “Deutsche Welle”, të cilën u përpoq ta manipulojë, duke i shmangur përgjigjet për pyetjet direkte e më pas edhe nëpërmjet konferencash për shtyp në Tiranë dhe së fundi në faqen e tij në Facebook.
Kryeministri ka postuar në llogarinë e tij në rrjetet sociale mesazhet e Kancelares Merkel, por ka hequr pjesën ku ajo foli për zgjedhjet e vitit 2017.
Me t’u kthyer në Tiranë, Kryeministri nisi një fushatë sulmi ndaj opozitës, duke e fajësuar atë si bllokuese të negociatave me ligin e Vetting-ut. Ai e ka gjetur kundështinë e opozitës ndaj miratimit në mënyrë të njëanshme dhe pa konsensus të ligjit të Vetting-ut  si alibi për dështimin e çeljes së negociatave. Në këtë mënyrë, ai po përpiqet t’u fshehë shqiptarëve të gjitha kushtet e tjera që i kërkon Berlini, Parisi apo Brukseli, që kanë të bëjnë jo vetëm me zgjedhjet, por edhe me krimin e organizuar në rritje, kanabizimin e Shqipërisë dhe korrupsionin galopant të përhapur në çdo degë të qeverisjes.