8 rajonet që nuk kanë energji elektrike nga moti i keq

Shqipëria është përfshirë nga moti i keq ditën e djeshme, kryesisht zonat malore me temperatura që kanë shkuar deri në -6 gradë. Në një deklaratë të shpërndarë për mediat, OSHEE thotë se janë angazhuar në terren për të punuar e për të sjellë energjinë elektrike. Sipas informacionit të orës 17:30, mësohet se është reduktuar ndjeshëm numri i fiderave me defekt, pjesa më e madhe e të cilave i përket linjave ajrore.
Defektet janë shkaktuar sidomos nga erërat e forta dhe rajoni më i prekur vazhdon të jetë Shkodra për shkak të stuhisë së erës që ka përfshirë këtë rajon.
Grupet e avarisë po punojnë për riparimin e defekteve, të shfaqura kryesisht në degëzimet e fiderave në zonat e thella malore.
Rajonet pa energji:
Rajoni Tiranë: Pjesërisht autostrada Tiranë-Vorë, Vorë-Fushë Krujë, si dhe është stakuar për arsye mbingarkese në linjën 35 kW Shkozet-Shijak, Fideri Gërdec në Nst Vorë që mbulon zonën Gërdec
Rajoni Elbasan: Seferan/Belsh, Komuna Pishaj/Gramsh
Rajoni Korçë: Mbreshtan/Ersekë
Rajoni Burrel: Ish-Komuna Fan, Bardhaj, Shullaz.
Rajoni Shkodër:  Ishull Shëngjin, Kelmend, Dobraç.
Rajoni Kukës:  Lekbibaj, Golaj.
Fidrat që furnizojnë spitalet, objektet të pushtetit qendror, vendor dhe konsumatorë të rëndësisë të veçantë janë të gjithë në punë.
Të gjitha linjat 35 kW dhe N/Stacionet janë në skemë normale furnizimi me energji si dhe hidrovoret janë të gjithë në punë.