Deputeti austriak: Droga e Ramës pengesë serioze për negociatat

Deputeti austriak Michael Hammer është një tjetër politikan evropian që ngre problemin e kultivimit të drogës në Shqipëri duke e konsideruar atë pengesë serioze për integrimin në Evropë.
Duke komentuar rekomandimin e Komisionit Evropian për hapjen e negociatave, Hammer është shprehur për agjencinë zyrtare austriake të lajmeve se ka pasur “zhvillime pozitive në Shqipëri, sidomos me reformën në drejtësi të votuar nga të gjitha partitë politike, por edhe probleme akute”.
Por më tej ai ka theksuar:
Në mënyrë të veçantë problemi i kultivimit e trafikimit të drogës duhet të zgjidhet shumë urgjentisht nga qeveria Rama dhe autoritetet përgjegjëse. Qeveria duhet të ndalojë dhe t’i refuzojë praktika të tilla nëse dëshiron të ndryshojë imazhin e saj në botë. Ky problem është një pengesë thelbësore për çeljen e negociatave të anëtarësimit. Për këtë arsye, qeveria Rama duhet të bëhet aktive dhe t’i pastrojë gjërat. Nga ana e BE-së duhet të mbikëqyren rreptësisht këto zhvillime.
Deputeti Hammer është kryetar i shoqatës parlamentare të miqësisë Austri-Shqipëri dhe një nga mbështetësit më të mëdhenj të integrimit evropian të Shqipërisë.
Dy ditë më parë, ishte kryetari i Komisionit të Çështjeve Europiane të Bundestagut gjerman që ngriti problemin e drogës dhe të krimit të organizuar që po depërton në politikë dhe ekonomi, duke pohuar se pa patur përparime në këtë drejtim nuk do të ketë hapje të negociatave.
Gjithashtu televizioni publik gjerman “ARD” transmetoi një reportazh për kanabisin në Shqipëri duke ju referuar vendit si prodhues në masë i kanabisit dhe duke vënë në dyshim gatishmërinë e Shqipërisë për të filluar negociatat me BE-në.
Para dy javësh ishte televizioni publik italian “RAI”, i cili shfaqi dy reportazhe në lidhje me kanabisin duke ekspozuar lidhjet e policisë shqiptare me kanabisin dhe duke kritikuar ashpër ministrin Tahiri për fshehje të këtij realiteti.