Edhe Kokëdhima kërkon revoltë: Koha e përmbysjes

Ish–deputeti tha se edhe në Shqipëri ka mbërritur koha e revoltës kundër kastave politike sunduese. Dhe ngriti pyetjen, nëse ajo duhet të përmbysur me protesta apo me konkurrencë të ndershme politike.
“Duke mbyllur këtë fjalë, desha të kujtoj se një erë e re po fryn në mbarë botën. Është koha e revoltës, është koha e revoltës kundër kastave sunduese, kundër atyre kastave, që kanë injoruar interesat e njerëzve të thjeshtë, të shoqërisë e shtresave të ulëta të saj. Kjo përmbysje e këtyre kastave, që e përdorin pushtetin dhe konjukturën për të parë veç veten e tyre, do të ndodhë, është e pashmangshme edhe në Shqipëri. Në pyetje është se si, a do të përmbysen me shpërthime sociale, me konflikte, me dhunë apo me përtëritje paqësore të elitës politike duke i hapur rrugë konkurrencës perfekte në politikë dhe ekonomi”.