Provat e aktivitetit të hakerave rusë në Ukrainë

Hakerat ukrainas kanë thyer një e-mail të dytë që lidhet me Vladislav Surkov, ndihmës i lartë i Presidentit rus, Vladimir Putin dhe kanë publikuar disa dokumente, që, sipas tyre, janë dëshmi të reja për ndërhyrjen e Kremlinit në çështjet e Kievit.
Korrespondencat i janë siguruar Radios Evropa e Lirë nga hakerat. Nëse janë autentike, ato tregojnë detaje për punën e zyrës së Surkovit në ngritjen e enklavave separatiste në lindje të Ukrainës, më 2014.
E-mail-et po ashtu tregojnë se si bashkëpunëtorët e Surkovit kanë bërë komplot për të destabilizuar rajonin Kharkiv të Ukrainës dhe kanë ndihmuar në krijimin e udhëheqjeve të grupeve separatiste në rajonet Donjeck dhe Luhansk të Ukrainës.
Publikimi i këtyre korrespondencave vjen një javë pas publikimit të serisë së parë të e-mail-eve që dyshohet se lidhen me Surkovin. Në këto e-mail-e është folur për planifikimin e aneksimit të Krimesë nga Moska.