Ballina Politikë Kreu i Këshillit i akuzuar për lidhje me mafien synon “Notin”

Kreu i Këshillit i akuzuar për lidhje me mafien synon “Notin”

Është një turp i madh, që edhe pas 114 vitesh nga shpallja e Pavarësisë, flamuri kombëtar në Vlorë, të ngrihet në emër të popullit të Qarkut të Vlorës, prej një personi që nuk di as Himnin Kombëtar! Mos u çuditni, por Këshilli i Qarkut të Vlorës, qysh prej 4 qershorit 2014, nuk po drejtohet nga ndonjë profesor, shkencëtar, personalitet kulture e drejtësie, por nga individ kontigjent drejtësie, të skeduar brenda dhe jashtë Shqipërisë si person, jo vetëm me precendentë penalë, por me vepra penale të faktuara.
Edhe pse pas emërimit (jo zgjedhjes) në krye të Këshillit të Qarkut të Vlorës të Sadrit Danajt, ose “Sadrit nepërka” (siç njihet) në Itali e në disa shtete të tjerë prej nga nisi “CV-në” e krimeve të tij, pati shumë reagime kundër kupolës së “Rilindjes” për këtë skandal edhe nga brenda PS, por atij iu dhanë në dorë “çelësat” e komandës së Këshillit të Qarkut Vlorë, ku përfshihen rrethet Vlorë, Sarandë dhe Delvinë. Pas afro 3 vitesh, duket sikur emri i tij u harrua, por është shfaqur përsëri ditët e fundit, në një tjetër pazar tip trafiku, për të uzurpuar postin e kreut të Federatës së Notit të Shqipërisë.
I mësuar dhe specializuar në “ujërat” e pazareve të pista, Sadrit Danaj, ka nisur prej disa kohësh të tentojë blerjen e kolltukut të Federatës Kombëtare të Notit shqiptar, duke përdorur gjithë marifetet dhe milionat e siguruara prej trafiqeve të çdo lloji në këto 20 vite, të ushtruara brenda dhe jashtë Shqipërisë! Kush e mbështet këtë person të dënuar në Itali dhe të kërkuar në disa shtete të tjera të BE, për “sukseset” e tij si trafikant, prej afro 3 vitesh edhe kryetar i Këshillit të Qarkut të Vlorës, post të cilin dihet se si, se cilët dhe përse ia dhanë? I skeduar në Itali si trafikant i çdo lloj “produkti”, Sadrit Danaj u rikthye në Vlorë për t’i shpëtuar drejtësisë, duke blerë nga postet e larta të pushtetit të lartë të “Rilindjes” në Qarkun e Vlorës, ku u mbështet edhe nga kreu i “Rilindjes”.
Nuk e dimë, se përse u gradua në këtë post të lartë shtetëror, por dimë faktin që ai u përzgjodh për t’u emëruara kryetar i Këshillit të Qarkut të Vlorës, paçka se flitet sikur nga aktivitetit prej trafikanti në Itali, ai ka sjellë “në pajë” edhe 2-3 diploma diplomati e juristi ndërkombëtar! Kush është “Abedini” i Vlorës? Sipas letrave që vijnë nga Italia e që janë në dosjet e drejtësisë e të policisë shqiptare, Sadrit Danaj rezulton i arrestuar në vitin 2000, për pengmarrjen e vajzës së një biznesmeni në Itali, gjë të cilën ai e mohon me fjalë e me ndonjë karton të llojit “Rroshi”, duke u vetëshpallur i “pastër”.
Mirëpo trafikanti Sadrit, harron që nuk flitet me gojë, por me bojë! Gazetat “La Repubblica” dhe “Corriere della Sera”, në datën 23 mars 2000, publikuan shkrime speciale ku emri i Sadrit Danajt përmendej si “person i arrestuar për bashkëpunim në një plan të zbuluar nga policia për rrëmbimin e një vajze, për qëllime përfitimi”. Mirëpo, edhe pse pati një reagim për trafikim të votave për postin e Këshillit të Qarkut të Vlorës, proces që u quajt i pavlefshëm e antiligjor, rrëmbyesi i vajzave në Itali dhe i ca “punëve” të tjera, u gradua “Kryetar”!
A mendoni se çfarë është bërë! Sadriti i dosjeve kriminale të drejtësisë italiane, pasi la pak mjekër edhe u vesh me kostum e kollare dhe mori “vulën” e kupolës së mafies së “Rilindjes”, u emërua kryetar i Këshillit të Qarkut të Vlorës, domethënë, i gjithë pushtetit lokal të rretheve: Vlorë, Sarandë e Delvinë. Madje, policia, ka lëshuar edhe një njoftim, për të cilin shtetar Sadriti hesht, por që burime nga Policia e Vlorës, kanë saktësuar, se në kuadër të operacionit policor të koduar “Përmbaruesi”, u arrestua në flagrancë për “Korrupsion pasiv” shefja e zyrës së Përmbarimit të Vlorës, Algerta Fejzulla, kunata e të “pastrit” Sadrit Danaj! Ende nuk ka nxjerrë ndonjë “letër” pastërtie dhe për këtë skandal, por dihet që po bën letrat dhe i ka paraqitur ato për të uzurpuar kolltukun e drejtuesit të Federatës së Notit shqiptar, duke përdorur marifetin e uzurpimit të postit të kryetarit të Këshillit të Qarkut të Vlorës, prezenca e të cilit në krye të këtij pushteti, prej 3 vitesh po gajas gjithë popullin e Vlorës, sidomos kur bëhen ceremonitë zyrtare, në të cilat Sadriti ngre flamurin kombëtar, me të njëjtat gjeste siç ka ngritur edhe flamurin e skafeve, gjatë trafiqeve!

Exit mobile version