Mafia e futbollit

Ish Kryeministri denoncon: Veprimet mafioze në futboll të famozëve Gaz Demi dhe Olsi Rama, të cilët përfliten në Shqipëri dhe më gjerë për shitblerje ndeshjesh dhe përdorin pushtetin e Edvinit për qëllimet e tyre të mbrapshta!
U bëj thirrje prokurorisë së shtetit dhe gazetarëve investigativë të ndërmarrin një hetim të gjithanshëm bazuar në këtë dëshmi ndaj binomit mafioz Demi-Rama, për të prerë me gërshërët e ligjit kthetrat e tyre të zeza mbi futbollin shqiptar! sb
“Përshëndetje!
Unë që po ju shkruaj, jam një lojtar 19-vjecar në një prej klubeve sportive të futbollit në Shqiperi. 3 vitet e fundit kam qenë i angazhuar si lojtar në ekipin e futbollit “FC.KEVITAN”, një ekip i ri, i ndërtuar nga dëshira e pastër për të ecur me drejtësi ne futbollin shqiptar, nga Artan Singa, por qe shume shpejt u përplas me padrejtësi të shumta, me të cilat ekipet e tjera ishin familjarizuar dhe për sa kohe Kevitan ishte i papërgatitur për të rezistuar në llumin e korrupsionit e sulmuan.
Gjithë vitin e kaluar kemi kryesuar renditjen, pavarësisht sulmimeve të vazhdueshme nga ekipe të tjera, si psh për referencë po sjell si dëshmi ekipin e Partizanit B nën drejtimin e Gazmend Demit e Olsi Ramës, i cili na hodhi poshtë e pervec kësaj na rrezikoi dhe jeten nëndeshjen e zhvilluar në fushën e Gramshit, për hir të aferave të tyre korruptive në të cilin ishte përfshirë dhe arbitri i ndeshjes.
Duke e tejkaluar kete, shqetesimi me i madh i imi lidhet me skandalin qe ka plasur ne Federaten e Futbollit Shqiptar ndermjet Mamurrsit dhe Partizanit. Dje u deklarua ne media se Partizani del ne kategori te pare dhe bie Mamurrsi dhe e gjitha kjo nga presionet, korrupsioni koke e kembe qe ka mbethyer futbollin shqiptar ne teresi, nga ekipet e vogla e deri te ato me te medhate, dhe e gjitha kjo behet nen hunden pseudo-presidentit Armando Duka.
Jane te panumerta situatat qe mund te listoj, te cilat demostrojne kalbjen e sistemit plotesisht, i cili për shkak të një kalbje shekullore, po paralizon për të ecur përpara dhe ekipe të reja, të cilat aspirojne që përvec të tjerash të shpërndajnë ndjesinë e te luajturit futboll prej vërteti, si ekipi i KEVITAN.
Janë pikërisht këto padrejtësi që largojnë futbollistet shqiptarë dhe i bëjne ata të gjejnë të ardhmen e tyre gjetkë dhe përvec kësaj e thellojnë batakun e korrupsionit dhe nuk i stimulojnë nismat e ndërmarra për investime në futbollin shqiptar, duke jua bllokuar të gjitha rrugët, sic është vepruar ndaj Z. Artan Singa, i cili nisi një sipërmarrje me qëllime pozitive për futbollin shqiptar, por qe korrupsioni nuk po e lejon të avancojë në këtë drejtim.
Ju ftoj të bëni investigime në këtë drejtim dhe ju lutem të ngrini zërin edhe në Parlament për këtë cështje. Faleminderit!”