Ballina Kryesore Heshtni o bastardë se nuk ju lejon kush t’i vrisni për së...

Heshtni o bastardë se nuk ju lejon kush t’i vrisni për së dyti pas 73 vitesh

Myslym MURRIZI

Së pari, desha të theksoj që e kam për nder që nuk i përkas tufës së qenve kriminelë që filluan të vrasin shqiptarë pa faj dhe pa gjyq, por vetëm për bindje politike të serbo-sllavëve Dushan Mugosha e Miladin Popoviçit jo vetëm gjatë luftës, por më shumë pas marrjes së pushtetit deri në 8 dhjetor të vitit ‘90. Jam krenar që jam pinjoll i një fisi nacionalistësh dhe anti komunistësh dhe renegatë, tradhtarë, besë prerë, bukëshkelësa dhe të pamoralshëm janë ata që në emër të demagogjisë komuniste vranë së pari, brenda familjes së tyre si Enver Hoxha me kunatin e tij Bari Omarin, pra gjyshin e nuses së pseudo analistit Pëllumb Xhufi, e deri tek të gjithë shokët e tij me radhë sipas parimit të qenit që kafshon pas shpine nga Koçi Xoxe, Koço Theodhosi, Nako Spiro, Beqir Balluku, Petrit Dume, Lipe Nasho, Hito Çako, Kadri Azbiu e deri tek krimineli Mehmet Shehu më 17 dhjetor 1981 të vrarë e poshtëruar në krevatin e tij, por mungonte Fiqiretja (edhe burrin e Vitos më duket), por jo me plumb. E shumë e shumë të tjerë që dinin dhe kishin qenë dëshmitarë të ngjarjeve të pista të ndodhura gjatë viteve ‘43-‘48 që po të jua përmend emrin nuk ka gazetë që i nxë.
Bile një pjesë e bijve të tyre të nënshtruar gjenetikist apo të tredhur nga morali janë sot deputetë, qeveritarë, zyrtarë ose avokatë të partisë që ju pushkatoi babën. Të vetmit që historia prej 1912 i njeh si tradhëtarë të kombit si shitës të kombit si vrasës të kombit të tyre dhe jo pak, por mbi 8 mijë shqiptarë të pushkatuar janë banda e komunistëve që qeverisën shqiptarët nën ombrellën serbe deri në vitin ‘90.
Po ashtu të pështirë të fëlliqur të pa besë të pa moralshëm, ordinerë dhe trafikantë e me urrejtje patologjike ndaj pjesës tjetër të shqiptarëve që fatmirësisht nuk ngjajnë me këta, janë sot pjella “kopile” e baballarëve mostra që drejtojnë shumicën e qeverisë. Nëse nuk keni moral e kurajo të kërkoni falje heshtni o bastardë se nuk ju lejon kush t’i vrisni për së dyti pas 73 vitesh.
Unë dhe jo pak, por rreth 35 për qind e shoqërisë shqiptare si puna ime nuk i kemi patur baballarët apo gjyshërit partizanë dhe për këtë sot 26 vjet pas përmbysjes së regjimit fundërrinë të të parëve tuaj jemi krenarë që nuk kemi qenë anëtarë të bandës së qenve që për karrige e pushtet vrisnin vëllezërit, baballarët, fëmijët, kushërinj e të afërm të tyre vetëm e vetëm që të kënaqeshin “eprorët” tuaj të gjithanshëm mbi ju shefat serbë.
Më thoni o historianë bolshevikë kë kanë vrarë e kë kanë prerë në besë 82 martirë të pushkatuar nga krimineli Mehmet Shehu në 21 tetor 1943 në Matjan të Lushnjës? Më thoni me kë “okupator” apo “pushtues” kanë qenë në rresht këta djem dhe burra të Çermës, Sulzotaj, Divjakës, Grabianit, Remasit?
Më thoni o shpirt fëlliqësira analistë se në çfarë beteje këta kanë shkrehur pushkë kundra një shqiptari? Ju i përkisni trashëgimisë së kalbët të këtij vendi dhe rrënjët e juaja janë të ngulura në llum të zi ndaj pjesës që sot duket sipër rrënjës i vjen era fëlliqësirë sa herë që hap gojën ndaj që të mos qelbet më ky vend nga kjo erë e ndyrë mbajeni gojën mbyllur.
Dekreti i Presidentit ishte një vlerësim i vonuar për këta myzeqarë martirë dhe të pafajshëm, të cilët fisnikërisht nuk pranuan të bëhen pjesë e vëllavrasjes pas prishjes së njëanshme të Marrëveshjes së Mukjes nga ata që pas asaj prishnin dhe tradhtonin çdo ditë shqiptarë të tjerë edhe brenda vetes. Vlerësimi i 82 jetëve të pafajshme dhe mirënjohja per 82 familjet dhe mbi 45 fiseve të nderuara të Myzeqesë është shumë herë më e madhe sesa dekorimet bombastike të luftës së burrit të Vito Kapos që leh përsëri sot kundra këtyre siç ka bërë prej 50 vitesh, apo një këngëtari apo këngëtareje tallavaje ose ish-kriminelë të atyre viteve të konvertuar në “disidentë” nga tradhtia që ju kanë bërë soji i tyre.
Sa për deklarimin e lehësit të radhës nuk më bën përshtypje se kori i lehësve akoma nuk ka mbaruar. Por meqenëse këta e quajnë “burrë shteti”, pse e vranë në shtrat dhe pse nuk guxuan ta varrosin? Po në 17 dhjetor 1981 çfarë kanë thënë për Mehmet Shehun? Burrë shteti apo tradhtarë? Duhet ta zbuloj i biri meqënëse është ngarkuar nga i nipi Spiros të shkruajë historinë e terrorit komunist dhe besoj që preh e këtij terrori ka qenë dhe ky “burrë” shteti ose tradhëtar i partisë para 33 vitesh për të gjithë korin e lehësve që këtë javë kanë dalë si miza të pista nga bytha e kalit.

Exit mobile version