Ballina Bota & Rajoni Delawie: Nuk luftohet korrupsioni me zyrtarë të korruptuar

Delawie: Nuk luftohet korrupsioni me zyrtarë të korruptuar

“Nuk mund të luftohet korrupsioni me zyrtarë të korruptuar”, ka deklaruar ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Greg Delawie, raporton KTV. Ai ka thënë se eliminimi i korrupsionit është i pamundshëm. Në tryezën për performancën dhe rezultatet e institucioneve të drejtësisë në luftimin e korrupsionit, ambasadori amerikan është shprehur se secili person që është i përfshirë në vepra të korrupsionit duhet të marrë dënimin e merituar.
“Nuk mund të luftohet korrupsioni me zyrtarë të korruptuar. Korrupsioni po i dëmton investimet, po e rrit varfërinë”, ka thënë Delawie. Ndërsa ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Ruairi O’Connell ka thënë se ndjen keqardhje që në Kosovë dënimet për korrupsion janë të shumta në profilet e ulëta dhe të mesme, ndërsa janë të rralla dënimet për profilin e lartë. “Jemi dëshmitarë që kjo dukuri e rrezikon shtetin e Kosovës. Është në interesin e Britanisë, që Kosova të jetë e fortë, e një gjyqësor i fortë është mënyra e vetme që të luftohet krimi e korrupsioni”, tha ambasadori britanik. Ai ka ripërsëritur se korrupsioni është kanceri i këtij shteti të ri.

Exit mobile version