SHPËRTHIM POPULLOR NGA DIBRA

Ramëa duhet ta dijë se në Dibër nuk do ta ketë të lehetë të manipulojë dhe grabisë mandatin e Kryebahskiakut. Ozse duhet të lejojë zhvillimin e zgjedhjeve të lira, ose do të përballet me një regaim fundi i të ciuliut mund të jetë e paparahshiikueshëm për të

Krimielët e mbledhur nga të gjitha anët e Shqiëprisë për të grabitur manatin e Kryebahskiakut të Dibrës do ta kenë shumë të vëhstiër në këtë ërvallje

Dibranët paralajmëruan dje një fitore të kandidatit të opozitës për Bashkinë, ndërsa dëshmuan një prani të jashtëzakonshme mbështetëse në çeljen e fushatës së Sherefedin Shehut për kryebashkiak. Prania masive e dibranëve dëshmoi pakënaqësinë popullore dhe revoltën qytetare ndaj keqqeverisjes në tërësi, ndërsa ishte gjithashtu edhe një mesazh i fortë se Ramës dhe pushtetit të tij po i vjen fundi.
Mitingu i djeshëm i opozitës në Dibër ishte më shumë se një takim elektoral. Entuzismi dhe pejsmarja masive e qytetarëve në atë takim ishin një shpërthim i një revolte popullore që zien prej kohësh dhe pret vetëm një shëkndijë që të shpërthgejë. Kjo është një sitautë e nagjshem sot në cdo qytet të Shqipërisë dhe zgjdiehjet e 11 shtatorit në Dibër po shiheh si një valvul shkarkimi i zemërimit popullor ndaj një qeverie dhe në Kryeministri që e ka kthyer vendin në një parajsë të krimit dhe të korrupsionit.
Dibra dha dje një leskion qytetarie se ajo nuk mund të përkulet dhe se ëhstë e gatshme që të përballet në rast se cënoihen zgjehdjet. Ky ëhstë mesazhi më i fortë i ati takimi të djehsëm. Krimielët e mbledhur nga të gjitha anët e Shqiëprisë për të grabitur manatin e Kryebahskiakut të Dibrës do ta kenë shumë të vëhstiër në këtë ërvallje. Hakjdutët e tnedrave të qeverisë që mendojnë se mund ta blejnë Dibrënme milionat e eurove të përfituara nga koncesionet apo tenderat do të shohin se do të kenë reagim të vfortë dhe të gjkithnahsëm në përpejkejn për të minuar sërish votën e lirë.
Në Dibër janë sot sytë e të gjithë Shqipërisë. Prej andej do të nsië lkthesa e madhe e nryshimt dhe rrëzimit të një regjimi krimninal dhe hajdut. Opozita është nëkëmëb dhe e bashkuar për t’iu përgjigju7r të gktha provokimeve të bandabve kriminale dhe të hajdutrëve të paguar të Ramës. Ramëa duhet ta dijë se në Dibër nuk do ta ketë të lehetë të manipulojë dhe grabisë mandatin e Kryebahskiakut. Ozse duhet të lejojë zhvillimin e zgjedhjeve të lira, ose do të përballet me një regaim fundi i të ciuliut mund të jetë e paparahshiikueshëm për të.
Rama nuk mund të bëjë në Dibër atë që bëri me zgejdhjete parakohshme në Korcë ku votat shitegshin hapur nga 20 mijë elkë dhe mëgjithatë ai që e mori manatin e grabitur vijoi që të shijojë atë. Në Dibër kësja here do të jetë ndryshe. E GKJthë Shqipëtroa do të jetë në Dibër përgajtë gjithë këtyre ditëve. Misioni i opoziutës është sot më shuëmse i nshenjtë, është mision i mbrojtjues së demokracisë.
Ditët e fundit paralajëmrojnë një proces zgjedhor, i cili nuk do të jetë i barabartë. Partia-shtet që drejton qeverinë po dëshmon se nuk ëhstë e gatshme që të lejojë një proces të lirë zgjedhor dhe për jëtë ka angazhuar në këtë fushatë të gjithë infrastrukrën shtetërore. Rasti i kmakinave të doganës të kapuara në flagrancë në këtë fushatë, përfshirja e elemënteve të ikriminuar dhe bahskimi i tyre me krerë të policsië që kanë shkuar atje për të shantazuar votuesit dibranë paralajëmrojnë një fund të hidhdur të këtre zgjedhjeve, dhe akoma më i hidhur do të jetë për ramën.
Projekti i Shehut si Kryebahskiak
Kandidati demokrat, Sherefedin Shehu shpalosi para dibranëve programin e tij për drejtimin e Bashkisë, program i cili gjeti mbështetjen e fortë të qytetarëve.
Shehu renditi para dibranëve prioritetet e tij, ndërsa citoi se në programin e tij parashikohet asfaltimi i çdo blloku banimi dhe rivitalizimi i hapësirave të gjelbërta në qytet, Unaza e madhe e Peshkopisë, ndërtimi i parkut të gjelbërt të qytetit të Peshkopisë, asfaltimi i rrugëve turistike drejt Korabit, Lurës, Selishtës, Dardhës, Reçit, Muhurrit, Arrasit, rrugët e fshatrave Dovolan, Majtarë, Melan, Staravec, Shimcan, Zimur, Bellovë, Rabdisht, Zagrad, Cerjan, Vrenjt, Limjan, Shumbat, Venisht, Dypjakë, Sllatinë, Kalle, Zall-Kalis dhe Tejs-Radomirë. Në mënyrë të veçantë, Shehu u ndal tek punësimi, ndërsa tha se Dibra do të shndërrohet në një kantier të madh pune dhe punësimi.
“Bashkë me vendimin unë kam përgatitur edhe projektin për zhvillimin e Dibrës për t’u dhënë zgjidhje halleve dhe problemeve të shumta: Kam takuar mjaft familje që janë në errësirë se s’paguajnë dot energjinë. Unë sot dua t’u them këtu para jush, se në Bashkinë e Dibrës nuk do të ketë më asnjë familje që do të rrijë në errësirë se s’paguan dot energjinë. Bashkia do të vërë në dispozicion një fond të posaçëm për familjet në pamundësi ekonomike për t’u paguar faturën e energjisë që fëmijët të kenë mundësi të mësojnë në dritë. Vizitova bizneset dhe dyqanet dhe u jam angazhuar që tarifat e shërbimeve për ta do të jenë zero dhe se vendimi im i parë do të jetë ai i uljes në minimum të taksave për biznesin e vogël. Ata do të jenë partnerët e mi për zhvillimin dhe zbukurimin e qytetit.
Ndërsa fermerët dhe blektorët do të mbështeten me ndihmën ekonomike, kur ata kanë më shumë nevojë, me ndërmjetësim dhe kontakte me tregtarët, si edhe me panaire lokale për kontraktimin dhe shitjen e produkteve të tyre. Ata do të këshillohen dhe ndihmohen nga profesionistët që sot mungojnë në Bashki. Eksperiencën time do ta vë në shërbim të tyre për të sjellë fonde, të cilat mbështesin investimet për baxho, frigoriferë, magazina dhe linjat e përpunimit”, u shpreh Shehu. Ai shpalosi projektet e tij për mirëmbajtjen, zgjerimin dhe përmirësimin e rrugëve të fshatrave si dhe shumë projekte të mëdha të infrastrukturës. Gjithashtu ai tha se miradministrimi dhe zgjerimi i rrjetit vaditës do të jetë prioriteti për mbështetjen e bujqësisë. Nga ana tjetër ai premtoi edhe projekte të mirëfillta në mbështetje të kulturës dhe sportit në këtë Bashki.
Kreu i PD, Lulzim Basha shprehu mbështetjen e fuqishme ndaj Sherefedin Shehut ndërsa tha se realizimi i projekteve të tij do të jetë i prekshëm.
“Çdo projekt që do të sjellë punë, zhvillim dhe mirëqenie për ju. Ne e dimë fare mirë potencialin e madh që ka Dibra dhe mund të jetë hambar për Ballkanin për frutat, perimet, arrat, mollët, qershitë. Ne do të realizojmë programe konkrete ndihmash për bujqësinë, për fermerin dhe blegtorin dibran me pika grumbullimi apo me asistencë marketingu, me infrastrukturë. Vitin tjetër Partia Demokratike është në pushtet dhe mundësitë e realizimit të këtyre premtimeve do të jenë reale dhe të prekshme” u shpreh Basha.
Arben Shahini