53 krerët e policisë, të gjithë me origjinë nga Tepelena

– Haki Çako, drejtori i Përgjithshëm i Policisë, nga Progonati i Tepelenës, i rritur në Lushnjë
– Rebani Jaupi, zv.drejtor i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, nga Tepelena
– Skënder Kalemaj, drejtor i Hetimit të Krimit në Policinë e Shtetit, nga Tepelena
– Gramoz Sako, komandant i Gardës së Republikës së Shqipërisë, nga Tepelena
– Zëvendëskomandant i Gardës së Republikës së Shqipërisë, nga Tepelena
– Ylli Ymeri, drejtori i Përgjithshëm i Prapavijës, nga Tepelena
– Ervin Hodaj, drejtor i Policisë së Tiranës, nga Tepelena
– Ermal Muça, zëvendësdrejtor i Policisë së Tiranës, nga Tepelena
– Dritan Lena, drejtor i Policisë së Lezhës, nga Tepelena
– Alban Çela, drejtor i Policisë së Shkodrës, nga Tepelena
– Perlat Cullhaj, drejtor i Policisë së Durrësit, nga Tepelena
– Edmond Targaj, drejtor i Policisë së Dibrës, nga Tepelena
– Lorenc Shehu, drejtor i Forcave Speciale të Ndërhyrjes së Shpejtë, nga Tepelena
– Bujar Ahmetaj, shefi i Forcës Operacionale në Policinë e Shtetit, nga Tepelena
– Sokol Boçari, shef i Forcave Speciale, RENEA, nga Tepelena
– Ermal Milori, drejtor i Policisë Kufitare të Rinasit, nga Tepelena
– Gëzim Zhupa, drejtor i Policisë Kufitare të Vlorës, nga Tepelena
– Arben Skëndo, drejtor i Shërbimit të Çështjeve të Brendshme dhe Ankesave, nga Tepelena – ka jetuar në Kuçovë
– Qerim Aliaj, drejtori i Kufirit të Shkodrës, nga Tepelena
– Arjan Ferri, drejtor i Kufirit në Gjirokasër, nga Tepelena
– Sokol Çela, drejtor i Kufirit të Durrësit, nga Tepelena
– Ermal Lila, shefi i Komisariatit të Policisë së Sarandës, nga Tepelena
– Zenel Bejko, shefi i Komisariatit të Ballshit, nga Tepelena
– Haki Hasanbega, shefi i Komisariatit të Tepelenës, nga Tepelena
– Babush Hasajan, shefi i Komisariatit të Urës Vajgurore, nga Tepelena

Po nga Tepelena janë edhe disa drejtues të tjerë në nivele të larta në Policinë e Tiranës dhe në rrethe. Më poshtë edhe lista e publikuar nga PD, e cila përmban vetëm postet që drejtohen nga persona nga Tepelena dhe jo emrat e tyre.

Lista e PD e publikuar më 2014
Në Ministrinë e Brendshme
Ministri i Brendshëm nga Tepelena
Zv.ministri nga Kurveleshi
Sekretari i Përgjithshëm nga Kurveleshi
Drejtori i Kabinetit nga Tepelena
Drejtori i SHKB nga Tepelena
Drejtori i Parkut të Automjeteve nga Tepelena
Zëdhënësi nga Tepelena
Sekretarja nga Tepelena
Truproja nga Tepelena
Komandanti i Gardës nga Tepelena
Zv.komandati i Gardës nga Tepelena
Drejtori i Përgjithshëm i Policisë nga Tepelena
Zv.drejtori nga Kurveleshi
Shefi i Sektorit të Mbrojtjes së Dëshmitarëve nga Tepelena
Shefi i sektorit në Drejtorinë e Policisë Rrugore nga Tepelena
Në Drejtorinë e Tiranës
Drejtori i Qarkullimit nga Tepelena
Shefi i Komisariatit të Kavajës nga Tepelena
Në Durrës
Drejtori i Policisë nga Tepelena
Shefi i Komisariatit nga Tepelena
Shefi i Komisariatit të Shijakut nga Tepelena
Shefi i Qarkullimit nga Kurveleshi
Shefi i Krimit Ekonomik nga Kurveleshi
Në Fier
Drejtori i Policisë nga Tepelena
Shefi i Komisariatit nga Kurveleshi
Në Vlorë
Drejtori i Policisë nga Tepelena
Shefi i Komisariatit të Sarandës nga Tepelena
Shefi i Qarkullimit në Vlorë nga Kurveleshi
Në Gjirokastër
Drejtori i Policisë nga Tepelena
Shefi i Qarkullimit nga Tepelena