Pushteti i horrave

Ferdinand VELIU

Nuk ndodh në asnjë vend të botës që qeveria të dalë kaq hapur në mbrojtje të horrave. Në këto ditë të nxehta, kur ky palo Kryeministër dhe shpura e tij kriminale flasin për drejtësi, për moral, madje duke cituar vende miq emrat e të cilëve për fat të keq po i përdor si çadër. Presion mbi Prokurorinë dhe prokurorët, presion akoma më i tmerrshëm mbi gjykatat dhe gjyqtarët.
Ku po shkon ky ideolog i vogël bashkë me horrat që e rrethojnë? Tashmë është zyrtare qeveria e horrave e do me çdo çmim drejtësinë. Ky revansh i kapjes përfundimtare të ligjit do t’u sigurojë qindra të inkriminuarëve mburojën e paprekshmërisë, duke thelluar kalbjen e sistemit.
Mbi të gjithë dhe gjithçka promotori i kësaj “vrasje” dhe autor ngelet kryeministri rilindas Edvin Rama, individi që me pafytyrësinë në emër të reformave absurde po tenton dhe po kap edhe instrumentin e fundit që i çon në bankën e të akuzuarve atë dhe horrat e tij në çdo institucion.
Presioni i vazhdueshëm ndaj gjykatave dhe Prokurorisë, bërja palë me horrat e arrestuar për llogari të drejtësisë e kanë kthyer që tani në një institucion ku frikës, hakmarrjes dhe çmendurisë së Edvin Ramës i ruhen të gjithë.
Falë shpërdorimit të pushtetit nga ana e tij, majmunë si Elvis apo Ervin Roshi janë të lirë, Shukrinjtë pretendojnë rikthim në detyrë, Prengët votojnë ligje, Ndokët shoqërojnë Ministra e zyrtare të armatosur deri më dhëmbë, falë ndërhyrjes së tij dhe ministrit të drogës, gardiani i tyre Haki Çako, rikthehet në pozicionin e tij. Kjo është jo “Rilindja” e Shqipërisë, por “Rilindja e horrave.
E ndodhur nën këtë trysni të jashtëzakonshme nga legjislativi, kolonat e drejtësisë po thërrmohen si të ishin prej rëre. Ky Kryeministër e ka ndarë mëndjen çdo ditë kërkon ta qeverisë në bashkëjetesë me krimin dhe kriminelët. Siç duket, detyrimi ndaj kësaj pjese që e solli në pushtet qënka më i madh nga çe kishim menduar.
Sjellja arrogante, duke diktuar plot brutalitet vendime të një institucioni në dukje të pavarur të lënë shijen e keqe se ky individ i rrezikshëm nuk ndalet në çmendurinë e vet. Rehabilitimi i Prengës, Roshit, Xhelilit, Kokëdhimës, Çakos dhe plot e plot të tjerëve është një këmbanë alarmi për të gjithë shqiptarët, se pushteti i horrave tashmë kërkon edhe drejtësinë ta bëj monopol, duke i shpëtuar ndjekjes ligjore për vrasje, trafiqet, korrupsionin, abuzimin, mitmarrjen, elementë që fatkeqësisht janë fytyra reale e kësaj rilindje vampirësh.
Një gjë është fakt i pamohueshëm psikopati me çmendurinë e tij po e çon vendin në destabilitet. Njëanshmëria që kërkon për t’i rreshtuar në anën e tij pushtetet është frika që po e kaplon çdo ditë e më shumë. Qytetarët e këtij vendi do kërkojnë drejtësi nesër, dhe ai bashkë me horrat që e rrethojnë do të jetë në bankën e të akuzuarve, duke u përballur me hakmarrjen e drejtësisë. Nxitimi i tij për të kaluar një pseudoreformë është i qartë, pushtetit të horrave po i shkurtohen ditët dhe prangat kanë nisur melodinë, duke ju kujtuar çmimin e babëzisë dhe antivlerave që mbollën.