Emërimet nepotike, Gjermeni 6 familjarë drejtora në Lushnjë

Kryetari i degës së PD në Lushnjë, Myslim Murrizi ka denoncuar publikisht emërimet nepotike në Lushnjë. Në një postim në Facebook, Murrizi shkruan se vetëm Elida (Korreshi) Gjermeni, anëtare kryesie e PS, Kryetare e Gruas Socialiste dhe Kryetare e Këshillit Bashkiak Lushnjë ka emëruar 6 familjarë të saj në poste të rëndësishme. “Denoncimet e qytetarëve lushnjarë për nepotizëm në administratën shtetërore janë një shqetësim jo i vogël. Kur qindra të tjerë hiqen nga puna për motive politike e shumë të tjerë nuk kanë mundësi punësimi, pasi edhe pse kanë votuar e mbështetur “Rilindjen” nuk janë pjesë e klaneve që komandojnë në emër të pushtetit. Pas denoncimit të bërë nga ana e degës PD Lushnjë për një listë emërimesh nepotike të lidhura me një ish-deputet dhe ish-kryetare e Këshillit Bashkiak Lushnjë ja se çfarë më shkruan një qytetar për kryetaren e Këshillit Bashkiak të sotëm Lushnjë”, shkruan Murrizi, duke publikuar të plotë mesazhin e qytetarit.
“Përshëndetje kryetar i PD Lushnjë. Jam një qytetar lushnjar që edhe pse nuk kam votuar për PD, doja të denoncoja tek ju disa emërime lidhur me Elida (Korreshi) Gjermeni anëtare kryesie e PS, Kryetare e Gruas Socialiste dhe Kryetare e Këshillit Bashkiak Lushnjë. 2-Vladimir Gjermeni, burri i Elidës, drejtor i Shkollës së Mesme Mekanike në Lushnjë 3-Islam Korreshi, vëllai i Elidës, në Ndërmarrjen e  Shërbimeve Publike në Bashkinë e Lushnjës 4-Namik Korreshi, vëllai i Elidës, së fundi është emëruar tek kunati i tij në Shkollën Mekanike si instruktor 5-Mbesa e Elida Korreshit, vajza e Islamit, punon në Bashkinë Lushnjë. 6- Zija Kurti, nipi i Elida Korreshit, drejtor i Shkollës së Mesme të Bashkuar Çermë Shkumbin”, shkruan ai.
Kreu i PD të Lushnjës ka denoncuar publikisht edhe përgjegjësin e zyrës Arsimore Lushnjë, i cili ka pushuar nga puna mësues me eksperiencë, duke i zëvendësuar me militantë partiakë. “Përgjegjësi i Zyrës Arsimore Lushnjë është kallëzuar penalisht për shpërdorim detyre i duket vetja si shef kuadri i PPSH dhe së bashku me ish-Sekretarin e Byrosë së Shmilit të Galigatit Hasan Qokun me deputetin bëjnë presione politike mbi mësuesit dhe emërime e shkarkime sipas Partisë së Punës. Që të dy ju mbeturinat e regjimit të Enverit nuk ju ka parë njeri si të zgjebosur politik gjatë 13 viteve të qeverisjes së PD përkundrazi ju kanë trajtuar me mëshirë që vetëm mostra si ju dinë të lypin me një servilizëm të pështirë ndaj kujdo që ka qenë në pushtet. Shumë shpejt do të trajtoheni ashtu siç jeni në fakt. Ja çfarë më shkruajnë dy mësues për Shkollën Shenepremte ku Sekretari i Byrosë është bërë drejtor dhe për Shkollën Çermë Shkumbin: Ornela Metalla. 4 vjet pune ka marrë jashtë ligjit kategorinë e 3. Duhen të kesh 5 vjet punë dhe të keshë dhënë provim (ta marrësh provimin) që të keshë kategorinë e 3. Edukatorja në Çermë Shkumbin, Arta Mynyr Muça ka mbaruar Histori-Gjeografi në Elbasan pa punuar asnjë ditë në arsim”, shkruan Murrizi.
Murrizi shkruan më tej se, Ylli Krakulli i komanduar përgjegjës i Zyrës Arsimore Lushnjë i është djegur makina, ndërsa policia e ka mbajtur të fshehtë ngjarjen. “Të martën më datë 10 maj 2016 rreth orës 21:00 i digjet makina “Ford Focus” e vitit 2008 në parkimin poshtë shtëpisë së tij. A di gjë policia e Komisariatit Lushnjë për këtë ngjarje? Apo ka qenë “defekt” elektrik meqenëse ka qenë parkuar afër një gabine elektrike? Apo ndonjë “hesap” larje? E çuditshme me këta drejtorët e Arsimit Lushnjë! Dhe këta kanë qenë “shumë korrekt”, por çështje fati më duket se kurrë nuk marrin lekë për emërime mësuesish!?, shkruan Murrizi në një postim në rrjetin social.

R.POLISI