Rama, 3 orë telefonatë me gjykatës të Kushtetueses për të shpëtuar Kokëdhimën

Ish kryeministri Berisha denoncoi dje presionin e papreccedent që Rama ka ushtruar ndaj anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese ku përmes kërcënimeve u ka kërkuar që të votojnë kundër heqjes së mandatit të Kocco Kokëdhimës. Gjatë fjalës së tij në Parlament, Berisha tha se Rama ka biseduar rreth 170 minuta biseda telefonike me gjyqtarët, me qëllim të shpëtonte mandatin e Kokëdhimës.
“Hipokrizia juaj më e madhe është Reforma për Drejtësi. Ajo do të bëhet, por 8 muaj rresht jeni ju që nuk pranuat në asnjë mënyrë opozitën, në kushtet normale që duhet të punonte opozita. Bëtë një draft në të cilin shpallët EdEskobarin kryehetues, kryegjykatës, kryeprokuror të vendit. Ky ishte një turp kombëtar, një turp ndërkombëtar, një turp i paimagjinueshëm, nxorët fytyrën se cila ishte për ju Reforma në Drejtësi. Çfarë bëri opozita? Opozita nuk u largua, e mori draftin, bëri rreth 40 vërejtje nga të cilat mbi 34 u morën parasysh nga Venecia dhe drafti u përmbys.
Përsëri vazhduat me qëllim për të sabotuar reformën. Ne absolutisht do ta votojmë reformën, por jo reformën që ju bën ju kryehetuesë, kryegjykatës, kryeprokurorë të vendit. Ta harrojë kush se mund të imponojë një reformë të tillë. Ne jemi garantë të një reforme të vërtetë në drejtësi. Ky është qëndrimi ynë. Cilido që lexon Venecian dhe lexon vërejtjet tona gjen se procesi i vërtetë është në duar e opozitës, gjen faktikisht se ju keni bërë gjithçka për të krijuar drejtësinë oruelliane, keni bërë gjithçka për të krijuar një sistem drejtësie që s’ka ekzistuar edhe në diktaturë. Edhe diktatori që vendoste për çdo gjë mbi tokë kishte hetuesi, kishte Prokurori dhe gjykata, kurse ju me ligj doni t’ja jepni ato që të gjitha në dorën e një njeriu dhe mbetët të zbuluar.
Tani reforma është në komisionin ad hoc që ju më në fund, e vonuat një vit dhe e pranuat, por unë kam besim se reforma do të ecë. Cili ishte koncepti juaj për reformën? Koncepti juaj për reformën është “drejtësia në duart tona”. Çfarë bëtë ju gjatë këtyre kohëve? Ju keni ushtruar terrorin më të madh ndaj drejtësisë. Edi Rama ka fiks 170 min biseda telefonike me gjykatës të Gj. Kushtetuese për të shpëtuar sivëlla Kokëdhimën. Përveç bisedave telefonike dhe kërcënimeve nga më të ulëtat ndaj gjykatësve, ka dërguar jo një, por disa herë, sekretarin e Përgjithshëm të mafies qeveritare, njeriun që i përshtat atij fjalimet e Bennito Mussolini-t, mafiozin Engjëll Agaçi.
I bëj thirrje Prokurorisë së Shtetit, kryeprokurorit të marrë të gjitha tabulatet e bisedave të EdEskobarit, të marrë të gjitha kamerat e ndërtesave të Gjykatës Kushtetuese, për të parë se cilat janë vizitat që ka bërë aty sekretari i Përgjithshëm i mafies shtetërore, përshtatësi Engjëll Agaçi. I bëj thirrje prokurorit të Përgjithshëm të marrë kamerat e Gjykatës së Lartë e të shohë se sa herë viziton ky mafioz i paskrupullt. A e dini ju që ky me Gysin që i jep vizat e kokainës Ramës, kanë instaluar në Kryeministri makinerinë e numërimit të parave, në zyrën e antikorrupsionit është e vendosur makineria e numërimit të parave, se këta janë të besuarit e Ramës kur shkojnë qeset me para ndaj duhet të numërohen, janë të pamëshirshëm” tha Berisha.