Arroganca dhe agresiviteti i pashembullt i Ramës

Kastriot ISLAMI

Ka filluar të shfaqet për publikun e gjerë që në një nga seancat e para të Kuvendit kur ka deklaruar: …S’keni parë gjë akoma…! Te heqja nga zyra e fotos së Presidentit… Te fjalimet plot xheste e poza në Kuvend…Ka vazhduar me orkestrimin e goditjes fizike të një deputeti të opozitës…! Dhe kjo arrogancë e agresivitet kanë vijuar tre vjet…pothuajse çdo javë ditën e enjte… me sharje e fyerje individuale e kolektive me një fjalor rruge, me terma perverse… Për ata që e njohin nga afër apo kanë pasur mundësi të punojnë me të e kanë shumë të qartë, që kjo arrogancë dhe agresivitet është gjenetike, e brendshme dhe e përhershme… me kriza të forta…

Një arrogancë e lindur dhe e hershme

Kjo është një arrogancë e agresivitet i brendshëm që vjen nga fëmijëria e tij, madje edhe më shpejt… Nga frustracioni si adoleshent…Nga marrëdhëniet në familje… Nga marrëdheniet me shoqërinë… sidomos gratë e vajzat…Nga kompleksi i inferioritetit… Nga marrëdhëniet poshtëruese që i shkaktonin të “fortët” e lagjes që i merrnin bukën nga dora… Nga pamundësia për të bashkërenduar synimet e paarritshme me mundësitë e kufizuara apo mediokre… Nga dështimet në basketboll gjatë rinisë… Nga dështimet në zanatin e piktorit gjatë e pas universitetit… Nga talljet e Nanos në fillimet e tij politike… Nga poshtërimi i vazhdueshëm i Metës…

Arrogancë në rritje e shoqëruar me agresivitetin e pushtetit

Ulja në karrigen e kryeministrit i ka shtuar arrogancës gjenetike agresivitetin nga pushteti…Kohët e fundit është rritur edhe frekuenca edhe intensiteti i dyshes agresivitet-agresivitet. Konkretisht mund të përmenden:
1) Incidenti i tri ditëve më parë me gazetarët Fatos Lubonja, Andi Bushati, Ylli Rakipi dhe një grup i Shoqërisë Civile…
2) Orkestrimi i dhunës dhe arbitraritetit të policisë ndaj Shoqërisë Civile që protestonte kundër projektit të Parkut të Lodrave te Parku i Liqenit…
3) Arroganca e porositur deri aty sa kryebashkiaku Veliaj me vartësit e tij t’i suleshin me kërcënime dhe fyerje të ulëta edhe Presidentit të Republikës…
4) Te porosia për të burgosur kryetarin e tregtarëve të Tiranes, Nikollaq Neranxi, të cilin e futën në burg me një inskenim mafioz…
5) Për të arritur te rasti i nxitjes së bandave kriminale kundër Ben Blushit në mbledhjen e Asamblesë së PS në Elbasan…
6) Te frymëzimi i krimit dhe banditizmit për të vënë nën kontroll procesin e zgjedhjeve në Universitet…
7) Te porosia dhënë ish-zëvendësministrit të Arsimit, Arben Mazniku, sot nënkryetar i Bashkisë, për të ofenduar dhe fyer profesorin dhe akademikun e njohur Artan Fuga, duke thënë se “i ka marrë koka erë”…
8) Te arroganca e marrëzia për t’u futur në fushatën zgjedhore të SHBA-së, duke ofenduar njërin prej kandidatëve dhe vënë në dyshim marrëdhëniet Shqipëri-SHBA nëse njëri prej tyre zgjidhet president…
9) Deri te arroganca e njëkohësisht madhështia e marrëzisë me të cilin tregon barcaletat e qyfyret gjatë darkave zyrtare me përfaqësuesit e vendeve partnere…

Të gjithë tashmë arrogancën dhe agresivitetin e tij

Tanimë të gjithë shqiptarët e më gjerë e kanë të qartë arrogancën dhe agresivitetin e tij… jo vetëm ata që i kanë qëndruar më parë apo që i qëndrojnë aktualisht afër… por të gjithë pa përjashtim, ndërkohë që këtë arrogancë e agresivitet e kanë vetëm përfituesit e pushtetit dhe servilët e klientelës …Kjo arrogancë dhe agresivitet i shoqëruar me prezencën apo përdorimin e individëve me rekorde kriminale dhe/ose të parave të dyshimta do të vinin në dyshim zgjedhjet e lira e të ndershme…