Basha: ERE përgënjeshtroi Ramën, pranoi rritjen e çmimit të energjisë

Rama deklaroi se shqiptarët paguajnë fatura më të ulura energjie se më parë dhe e kundërta është propagandë e opozitës që i do të keqen. Por të dhënat e veta zyrtare e nxjerrin si shpeshherë zbuluar kryegënjeshtarin e Ballkanit. Sipas ERE 56% e familjeve kur çmimi i energjisë ishte përshkallëzuar për 300 kilovatët e parë paguanin 7.7 lekë për kilovat e sot paguajnë 9.52 lekë për kilovat. Çmimi mesatar po kështu kaloi nga 8.89 në 9.52. Qytetarët që paguajnë faturën e dinë më mirë se askush të vërtetën për faturën e energjisë. Ne jemi përditë me ta dhe pranë tyre dhe shohim e dëgjojmë përditë mbi faturat e kripura të energjisë. Edhe kokoshi 200 milionësh e di fare mire se po gënjen, por nuk ja ndjen fare, nuk i bëhet më vonë. E ka mendjen të mbushë xhepat dhe jo të qeverisë. 2.2 mld euro të vjedhura në 2 vjet, 90 milionë dollarë shpenzime luksi për qeveritarët, ndërsa shqiptarët mezi sigurojnë bukën e gojës. Ora po vjen e llogaridhënies me votë për mashtrimet e tij. Ne do të ulim çmimin e energjisë për ata që konsumojnë deri në 300 kw, buxheti i shtetit do të paguajë për familjet në ndihmë ekomomike faturën e energjisë deri në 200 kw dhe atë të ujit, me miliardat që sot shkojnë për zyra dhe “Jaguarë”, Koço, Papulë, Nushë dhe Carapulë.