Si po mashtron Balla me rrugët në Librazhd

Bujar VRETO

Beci i përkëdheluri apo i përdoruri i pushtetit të rilindjes, ripërsëriti turin e tij  turistik në rrugët e shkatërruara të rrethit Librazhd tashmë jo me ish- pushtetarë të PD-së të cilët janë në opozitë, por me Ballën që po përgatit mashtrimin e radhës ndaj banorëve të këtyre zonave të varfëra, duke ju premtuar fillimin e shtrimit të rrugëve me asfalt.
Drejtori i FSHZH Beci nën qeverisjen e zotit Sali Berisha ka vizituar rrethin tonë, por puna ishte konkrete, fillim rruge apo inaugurim për përfundimin e tyre, ndërsa tani vjen me duar në xhepa dhe bëhet pjesë e mashtrimeve të qeverisë dhe konkretisht të Ballës për t’u bërë e besueshme se rrugët do fillojnë dhe do financohen para zgjedhjeve të përgjithshme 2017.
Rrethi i Librazhdit nën qeverisjen e PDSH-së ka pasur shumë projekte të kualifikuara për investim dhe investime të realizuara në rrugë rurale dhe nacionale (para 2013)
SI ME POSHTE:
Rrugët e investuara të përfunduara ( ME ASFALT)!
Nga qeveria Berisha.
1-Hotolisht – Dardhë.
2-Hotolisht -Frarë.
3-Hotolisht – Xhyrë.
4-Qukës – Bërzeshtë.
5-Qukës (RRN) – Qukës Shkumbin.
6-Rrajcë (RRN) – Rrajcë Fushë.
7-Urakë -Kotodesh – Katjel.
8-Mirakë – Polis (Zyrat e Komunës).
9-Librazhd – Dorëz.
10-Rrapun – Kuturman.

Rrugë e filluar e papërfunduar ( ME ASFALT)!.
Nga qeveria Berisha.
1-Librazhd – Zgosht – Lunik – Stwbleve – Peshkopi.

Rrugë me projektë të përfunduara dhe të kualifikuara, por për shkak të largimit të PD-së nga qeverisja në 2013 nuk u financuan.
Nga Qeveria Berisha.
1-Manastirec – Stranik – Farret – Shqiponjë – Liraz.
2- Qukës (RRN) – Pishkash – Skroskë.
3- Ura e Bushtricës (RRN) – Qukës Skënderbe.
4-Rrajcë Fushë- Rajcë Sutaj -Rrajcë Skënderbej.
5-Polis Qendër – Polis Gurshpatë – Polis – Vilan.
6-Qaf Drizë – Funarez – Zdranjsh – Orenjë – Gurakuq.
7-Shkallë e Lunikut – Lunik – Prevallë – Kostenjë.
8-Librazhd – Librazhd Qendër – Librazhd Katund.
9-Lirazhd – Babje.
10- Librazhd – Spathar
Zoti Beci për ju kam keqardhje që bëheni pjesë e mashtrimeve elektorale të Ballës tashmë të njohur si i tillë, por gjithsesi ju mirëkuptoj për vështiresitë që keni me stanin e rilindjes……
-kam disa pyetje për ju …..
1- Balla-Beci, pse nuk financuat rrugën Librazhd -Stëbleve – Peshkopi që nën qeverisjen e PD u hap traseja, u nivelua, u shtrua me asfalt deri mbi fshatin Zgosht por për shkak të mos financimit të mëtejshëm mbas vitit 2013, shkoi dëm gjithë puna dhe u rikthye edhe njëherë me gropa të pakalueshme. ( kush mban përgjegjësi për paratë e taksapaguesve që u shpenzuan dhe shkuan dëm).
2-Balla-Beci, pse nuk financuat rrugën “Qafë Drizë-Funarëz-Zdranjsh-Orenjë me projektin e kualifikuar prej jush me një gjerësi 4.5 m dhe gjateësi 17.3 km, por e ndërruat dhe po financoni projektin deri në Zdranjsh me një gjerësi 3 m a thua do shkëmbehen biçikletat apo mushkat.
3-Zoti Beci, pse u bëre pjesë e mashtrimit ekektoral, duke mbështetur kandidatin e Ballës në zgjedhjet e 2015, duke krijuar mundësinë për fillimin e rrugës të Cermenikës pa tender 30 ditë para zgjedhjeve dhe tenderin e bëre 3 muaj pas përfundimit të zgjedhjeve, vetëm për 1.8 km ( turp për ty që rrije mbas Berishës …).
4- Zoti Beci pse përdhos institucionin e nderuar që drejton duke u bërë pjesë e mashtrimeve të një deputeti që do partinëe më shumë se Shqipërinë, (kuptohet pse).
Zoti Beci nëse të ka mbetur pak moral për atë çka përfaqëson (se për Ballën e dinë banorët refrenin e mashtrimeve), kur të vish në rrethin e Librazhdit nën petkun e detyrës që ushtron (hajde për të filluar financimin e një projekti apo inaugurimin e tij jo për t’u bërë cadet e mashtrimeve elektorale të deputetit).
Zoti Beci juve do ju mbetet turizmi, duke shpenzuar ato pak para të kursyera nga rroga juaj (se nuk besoj se ke vjedhur nga fondet publike edhe pse ata që shoqëron sot thonë të kundërtën), se projektet do financohen nga qeveria e re me Kryeministër z. Lulzim Basha…
Taulant bëj rrugën e fshatit tënd Kostenjë se është i vetmi fshat në rrethin e Librazhdit pa rrugë dhe banorët duan 3 orë në këmbë të dalin në rrugë makine….( të garantoj se mbas zgjedhjeve do e bëj unë të shpëtoj banorët).
Mos mashtroni më popullin e shumë vuajtur të rrethit Librazhd o të mjerë e të babëzitur, por pa merak se dita e gjykimit popullor po vjen dhe do jepni llogari pa mëdyshje.

Kryetari i PD Librazhd