Janë 20 mijë punonjës që nuk pranojnë dekriminalizimin

Proçesi i dorëzimit të formularit të vetëdeklarimit nga punonjësit e amdinistratës publike, që po bëhet në kuadër të dekriminalizimit po ecën me ritme të ngadalta. Ministrja për Inovacionin dhe Administratën Publike që mbikëqyr këtë proçes deklaron se teksa kanë mbetur edhe 8 ditë nga përfundimi i afatit, janë ende edhe 20 mijë punonjës që nuk kanë dorëzuar formularët e vetëdeklarimit, duke rrezikuar largimin nga puna. Kur kanë mbetur edhe pak ditë nga data 4 maj, që është afati i dorëzimit të formularavë të vetëdeklarimit, përsa i përket zbatimit të ligjit për dekriminalizimin, vetëm 13 për qind e zyrtarëve rezultojnë ta kenë dorëzuar atë. Pak ditë më parë, zëdhënësja e KQZ-së, Drilona Hoxhaj, në një dalje për mediat, i ka bërë thirrje zyrtarëve që të plotësojnë dhe dorëzojnë këtë formular, pasi ai është i aksesueshëm edhe në faqen zyrtare të Komisionit Qëndror të Zgjedhjeve dhe kanë mbetur në dispozicion të tyre edhe pak ditë. Sipas KQZ-së aktualisht nga 1836 funksionarë,kanë dorëzuar formularët e vetëdeklarimit pranë KQZ-së, 255 ose 13,9 për qind e tyre. KQZ saktëson se, formulari duhet të plotësohet me kompjuter, me përjashtim të emrit e mbiemrit dhe nënshkrimit (në fund të çdo faqeje) që duhet të plotësohen me shkrim dore dhe të dorëzohet personalisht në KQZ.