Denoncim për ortakët e rinj të Shullazit për karburantin

Një tjetër denoncim ka mbërritur për lidhjet e  Shullazit me drejtues dhe fusnkionarë të PS. Sipas një të riu pas një tjetër prone të Shullazit në një pikë karburanti pranë Pallatit me shigejta në Tairanë qëndroin edhe ish deputeti i PS, Duraku si dhe drejtuenjë të riu në përpjekje për ta përzënë nga shtëpia.
Denoncimi është postuar dje nga ish-kryeministri Berisha, i cili thekson se përmes asaj që deklaron qytetarja dëshmohet ortakëria kriminale të ish-deputetit të PS Shyqyri Durakut dhe lehtësirat e drejtorit të OSHEE Ardian Çelës me Emiliano Shullazin dhe bandën e tij.
“Zoti Sali Berisha përshëndetje unë jam një qytetare e Tiranës desha me ju tregu një të vërtetë në lidhje me një pronë tek Shkolla Teknologjike përballë pallatit me Shigjeta, te ajo pronë u ndërtua nje karburany Velija, i cili është marrë me dhumë nga Emiljano Shullazi me gjithë Shyqyri Durakun aty te ajo pronë janë bo disa probleme si dhe i kanë vënë tritol dhe një plagosje aty ka dorë Emiljano dhe Shyqo Duraku. Atë pronë e kanë pas ato romët me letra shumë të rregulla po siç dihet Mili me Shyqon ja kanë marrë me forcë të rishikohet dhe në Gjykatë dhe në Hipotekë, sepse aty kanë bërë shumë falcifikime dokumentash dhe desha me të thënë atë çertifikatë që kanë dërguar para ca ditësh nuk është e saktë”.
Në një tjetër denoncim të postuar po nga ish kryeministri Berisha thuhet:
“Doktor përshëndetje. Jam një punonjës i Drejtorisë së Përgjithshme të OSHEE me detyrë specialist. Dua të të informoj se vila e Emiljano Shullazit furnizohet me dy linja në mënyrë që në rast avarie ose difekti, ai mer energji nga një linjë e dytë. Sigurisht 2000 metra kabëll që duheshin për linjën e re u pagua nga taksat tona”.

Intervista, si e plagosi banda  e Shullazit të riun tek karburanti

Patë ndonjë gjë të dyshimtë atë natë?
Jo. Nuk është se vura re ndonjë gjë të dyshimtë atë natë. Në rrugë lëviznin shumë njerëz pasi ishte herët. Në momentet që autori i ngjarjes më sulmoi, isha me kurriz. Ai e shfrytëzoi këtë shans dhe u afrua në një distancë shumë të afërt duke më qëlluar disa herë. Gjithçka ndodhi shumë shpejt dhe nuk pata kohë që të mendoja se personi i cili u shfaq pranë objektit, kishte ardhur që të më qëllonte mua.

Çfarë menduat në momentet që u sulmuat?
Kur ai më qëlloi për herë të parë, e vetmja gjë që mendova ishte të shpëtoja. Gjatë këtyre sekondave unë lëvizja, për t’u shpëtuar plumbave. Fakti që jam gjallë, është se lëviza. Ai personi ishte shumë afër meje dhe nëse nuk do të kisha bërë një gjë të tillë, plumbat mund të më kishin prekur në kokë.

Jeni në gjendje që ta identifikoni autorin?
Jo. Unë nuk arrita që të fiksoj asgjë prej tij. Nuk pata kohë që ta identifikoj. Isha i tmerruar dhe kërkoja shpëtim. Nuk jam në gjendje që ta ndihmoj policinë dhe nuk kam kujt t’ia vë gishtin. Ishte errësirë dhe çdo gjë ndodhi shumë shpejt. Jam shumë i tronditur dhe nuk jam në gjendje që të kujtoj shumë gjëra nga ajo natë.

Kërkuat ndihmë, por askush nuk ua dha. Keni ndonjë koment?
Unë nuk i fajësoj ata njerëz. Ata kanë qenë të tmerruar për atë që po u shihnin sytë. Askush nuk guxonte të rrezikonte jetën. Njerëzit mund të mendonin se personi që më qëlloi ishte aty dhe mund të rikthehej për të vrarë kalimtarët. Pavarësisht kësaj unë përpiqesha gjatë gjithë kohës, për të kërkuar ndihmë. Prej plumbave që mora, po më dilte shumë gjak. Pas njëfarë kohe, më është afruar fqinja ime për të më dhënë ndihmë. Pas kësaj erdhi policia dhe me makinën e tyre më çuan në spital.

Atë natë i thoshe familjes Rushiti që të mos dilte te dera. Për se e bënit këtë?
Unë kisha frikë për jetën e tyre, ndonëse kisha shumë nevojë për ndihmë. U thosha që të mos dilnin sepse mendoja se autori i krimit mund të ishte i shoqëruar nga persona të tjerë të armatosur dhe mund të ktheheshin për të vrarë njerëzit që jetonin në banesën e Selvies. Ndonëse mbeta i plagosur, të tjerët nuk kishin arsye që të lëndoheshin.