Institucioni Berisha përballë krimit

Ferdinand VELIU

Institucioni Berisha foli përsëri. Këtë radhë jo duke denoncuar, por duke ju kujtuar qytetarëve se sa në rrezik janë nga krimi i veshur me pushtet. Një valë histerizmi pushtoi pushtetarë dhe kriminelë, të paditur dhe ordinerë. Përse? Kjo është shumë e thjeshtë, në këtë gjendje dëshpëruese që ndodhen shqiptarët, zemërimi merr përmasat e një hakmarrjeje antiqeveritare dhe pushteti i krimit e di shumë mirë se kjo ka një kosto katastrofike për ta, populli i rebeluar do kërkojë drejtësi atë të cilën në këto tre vjet pushtet e vranë sistematikisht Edi Rama dhe banda e tij.
Revanshi dhe makutëria e klikës që vetquhet “Rilindje” është i frikshëm pas grabitjes dhe shpërdorimit të çdo pasurie kombëtare janë hedhur në sulm, duke kërkuar të përvetësojnë të gjitha pushtetet dhe çuditërisht gjithmonë përdorin të njëjtën formë…hedhin në veprim bandat. Arturo Ui Kryeministër bën të paditurin, të habiturin, sepse jashtë gjithë kësaj game të frikshme një institucion që quhet Sali Berisha i bëhet barrikadë duke e denoncuar me fakte se ai është koka e meduzës, frymëzuesi dhe inisiatori që ju siguron mbrojtje dhe financim banditëve në këmbim të favoreve politike, kërcënuese, shantazhuese, ndaj opozitës, ndaj elitës intelektuale ndaj biznesit, ndaj qytetarëve të thjeshtë.
Arturo Ui Kryeministër ka zgjedhur metodën më të keqe për të siguruar mbijetesën në pushtet, pas dështimit në çdo aspekt të pseudoreformave të tij që çuan në rritje të frikshme të varfërisë, papunësisë, krimit, çmimeve, taksave ai vërtet është në hall, përballë i rreshtuar me qytetarët dhe opozitën ka dalë fuqishëm institucioni Sali Berisha një prej personaliteteve më të dashur të pjesës më të gjallë të kombit. Beteja ka nisur midis dy forcave ose më saktë midis së mirës dhe së keqes. Pushteti i Krimit me Arturo Ui në në krye është pozicionuar haptazi atje ku është.
Notat e dhëmbjes që lëshon sa herë që institucioni Berisha i denoncon i ka bërë ta humbasin toruan, duke u shfaqur para qytetarëve ashtu siç janë në të vërtetë, egoistë, të pamëshirshëm, hakmarrës. Nëse ky Arturo Ui Kryeministër nuk do të ishte produkt i bandave, të cilat investuan fuqishëm për të në zgjedhjet e 2013, ai sot do të ishte një anëtar në institucionin Berisha, mbase mund të ngrinte edhe vetë një të tillë, por jo për individë me prejardhje biologjike si e tij është plotësisht e pamundur, kriminaliteti dhe urrejtja ndaj qytetarëve dhe ligjit janë ADN ja me të cilën është formuar karakteri i tij.
Sot në Shqipëri po çmontohet me shpejtësi çdo formë demokratike e të qeverisurit. Banda kriminelësh po grabisin dhe po dhunojnë çdo të drejtë kushtetuese, duke pasur mbrojtjen e Krye bandës, një rrezik që po e kthen këtë vend në një xhungël. Të përkëdhelurit e qeverisë vrasin, kërcënojnë, bëjnë demonstrime force me armë të kalibrave të ndryshëm, duke drejtuar si manekinë pushtetet në nivele të para të dyta e deri tek qytetari i thjeshtë. Përballë kësaj çmendurie, Berisha me të drejtë i ka shpallur luftë duke marrë përsipër të jetë avokati që duan shqiptarët, duke mbrojtur me fanatizëm vlera dhe kontribute intelektuale, të cilat janë pasuri për Shqipërinë dhe shqiptarët. Institucioni Berisha ndodhet tashmë përballë krimit, kalorësi i ligjit dhe së drejtës duket i vendosur dhe i sigurtë se shqiptarët do ta fitojnë betejën me mafian.