Në Shqipërinë e Edvin Shullazit

Sali BERISHA

– Banditi që vjen dhe të vret mund të mbajë armë, kurse viktimës nuk i lejohet të ketë armë për t’u mbrojtur.
– Banditi që vendos për ty “gjobën ose kokën” është i armatosur nga shullazët e qeverisë, kurse ty arma nuk të lejohet, por duhet t’i dorëzosh atij gjobën ose kokën!
– Banditi që të rrëmben fëmijën, vajzën për trafikim mund të mbajë armë kurse ti nuk mund të kesh armë për të mbrojtur vajzën tënde!
– Banditi që vjen dhe të thyen dyqanin apo banesën mund të mbajë armë, kurse viktima nuk mundet kurrsesi të mbajë armë për të mbrojtur pasurinë, dyqanin apo shtëpinë e tij!
– Madje Policia e Saje Qorrit nuk i regjistron më si krim vjedhjen e banesave.
Pavarësisht nga histeria kolektive e deputetëve të shullazëve të Parlamentit dhe papagajve e bolinove të tyre në media, ligji i Shqipërisë iu njeh të drejtën, në përputhje me plotësimin e kritereve të stipuluara të tij, çdo qytetari shqiptar të rritur, të armëmbajtjes. Megjithëkëtë, me armë, sipas udhëzimit të shullazëve të qeverisë, që kanë krijuar për xhepat e tyre tregun e zi të armëve, mund të pajisen me armë, vetëm:
– Trafikantët, vraësit, hajdutët dhe fanatikët e Partisë Siçiliste.
– Ata që japin ryshfet, të paktën 1-2 mijë euro në vartësi nga lloji i armës, për Saje Qorrin dhe çunat e krimit!
– Ndryshimi i ligjit, ndalimi i armëve për shullazët e qeverisë, shpërndarja e tyre mbi baza partiake duhet të shpallen vepra të rënda penale.
Të pajisen me armë të gjithë personat që plotësojnë kushtet ligjore pa asnjë diskriminim duke u bazuar në modelin amerikan!