Ballina Aktualitet I dënuari me vendim Gjykate drejtor shkolle në Lushnjë

I dënuari me vendim Gjykate drejtor shkolle në Lushnjë

Kryetari i PD të Lushnjës, Myslim Murrizi, ka denoncuar publikisht masakrën që ka bërë “Rilindja” në shkollat e këtij rrethi. Murrizi deklaroi gjatë një konference për shtyp se po denoncon me fakte dhe dokumenta politikën e kuadrit që Rilindja ka bërë këto 3 vjet me mësuesit e rrethit Lushnjë. Ky rreth me 103 shkolla ku 64 janë drejtori dhe 39 shkolla vartëse me 21 shkolla të mesme dhe me 1336 mësues gjithsej përdoret nga Zyra Arsimore Lushnjë si pronë e PS dhe i komanduari i kësaj zyre që vet ka si fakultet ciklin e ulët zoti Ylli Krakulli si shef kuadri i Arsimit pranë Komitetit të Partisë Punës.
“Nga lista e famshme e dosjes gjyqësore të ish-drejtoreshës së dënuar ju kam vënë më parë në dijeni se ishin emëruar vetëm gjatë kohës së saj 169 mësues të rinj nga të cilët 110 të PS dhe 59 të LSI. Po ashtu, në atë material kishte shënim që kanë kaluar në “filtrin” e partisë shtet nëpërmjet sekretarëve të byrove të emëruar drejtora shkollash 790 mësues, nga të cilët rezultonin 620 të PS dhe 170 të LSI. Pra, në total 959 mësues janë me partinë, 377 mësues me biografi të keqe. Dhe i komanduari përgjegjës zyre tashmë e di ku është armiku i klasës. Nga 64 drejtorë të gjendur në tetor 2013 sot më 21 prill 2016 janë vetëm 4. Mimoza Hajdari Shkolla “4 Dëshmorët”, Dashamir Sula, Thanasaj, Mikel Shandro, Kashtëbardhë dhe Pranvera Korreshi, Qerret”, u shpreh Murrizi.
Ai tha më tej se, 60 drejtorë janë shkarkuar në kundërshtim të plotë dhe të hapur me Ligjin 69/2012 datë 21.06.2012 Neni 55 i tij pika 3 dhe janë zëvendësuar me drejtora rilindas, të cilët bëjnë dhe spiunin informativ dhe sekretarin e byrosë dhe shefin e kuadrit. Nga këta drejtora informues politik 3 shkollat e mesme më të mëdha të gjithë rrethit drejtohen nga pensionistë. Gjimnazi “18 tetori” Lushnjë nga shoku Ylli Myftiu dalë në pension më 1 janar 2016, Shkolla e Mesme Mekanike e vetmja profesionale në rreth nga shoku Vladimir Gjermeni, pensionist, burri i Elida Gjermenit kryetare e Këshillit Bashkiak të Bashkisë së PS Lushnjë. Gjimnazi Divjakë nga Mollani Rrudha prej afro dy vitesh në pension, motra e kryetarit të Bashkisë Divjakë, Kokoneshit, që kur e pyetën këtë dhe Ylli Krakullin pse nuk ikën thanë që nuk po gjejmë dot zëvendësues me partishmëri. Të tre këta komisarë politik, pensionist vazhdojnë të jenë në detyrë në kundërshtim me Ligjin Nr. 69/2012 datë 21.06.2012 “për sistemin arsimor para universitar” dhe udhëzimin Nr. 38 datë 06.10.2015 kapitulli 8 pika 3-b e ministres së Arsimit, Lindita Nikolla.
Po ashtu nga Ylli Krakulli i emëruar dhe i paguar si kryeinspektor dhe i komanduar prej dy vitesh përgjegjës i Zyrës Arsimore Lushnjë janë emëruar dhe vazhdojnë të jenë drejtora shkolle në kundërshtim me Ligjin 69/2012 Neni 55 pika 2 që përcakton qartë se drejtori i shkollës duhet të ketë të paktën kategorinë “mësues i kualifikuar” dhe të mos bëjë pjesë pas emërimit në forumet drejtuese të partive politike këta drejtorë; Elona Mezini, shkolla Savër është futur në provim dhe ka ngelur, Dashamir Sula, Thanasaj me CU, Bersan Spaho, shkolla Gëmej Çok me CU, Rrahman Çela Gjuzaj 2 vjet punë pa kualifikim, Alban Meço shkolla “Jani Nushi”, pa punuar asnjë ditë në arsim, por mbi 15 vjet në bankë, Agathi Lipe shkolla “Kongresi Lushnjës” me CU, Dashamir Ndreka, Shkolla Toshkëz me CU, Rozeta Hasanbelliu Shkolla e Mesme Kolonjë me CU, Pranvera Thomai në Spolat me CU, Ana Dhimo (Nako) Fier Seman është kryetare e Këshillit Bashkiak Divjakë dhe anëtare e komitetit qendror dhe senatore e PS, Gëzim Ballabani, Karavasta me CU dhe i dënuar me Vendim Gjykate Nr. 376 datë 11.12 2014 nga Gjykata Lushnjë, Spartak Çela, Shkolla Golem e lashë të fundit, por më i rëndësishëm si rast unik i papërgjegjshmërisë së Ylli Krakullit si përgjegjes i komanduar. I emëruar nga ish-drejtoresha Luiza Tabaku, me urdhër emërimi Nr. 90 datë 24.02.2014 si i përkoheshëm, me diplomë Baçelor Nr. 87 datë 19.07.2013 për Drejtësi dhe Shkenca Sociale marrë tek Kristali i famshëm më datë 11.12.2013 kur ky person ka qenë mbi 20 vjet emigrant në Greqi e verifikueshme nga sistemi TIMS. Pas ankesës se një grupi prindërish nga Golemi në Ministri, Ylli Krakulli më datë 04.05.2015 i kthen përgjigje ministrisë ku pranon që ky drejtor është emëruar në kundërshtim të hapur me Ligjin 69/2012 Neni 55 pika 2, dhe pranon që ka filluar proçedurën për zgjidhjen e kontratës.
Më datë 02.04.2015 me Shkresën Nr. 645 zoti Krakulli e njoftonte paraqitet në ZA Lushnjë z Spartak Çela për të zgjidhur kontratën. Më datë 8 prill 2015 ora 9:30 në ZA Lushnjë mbahet proçesverbal Nr. 662 për zgjidhje kontrate dhe sqarohet që është emëruar në kundërshtim me ligjin i firmosur ky proçesverbal nga: Ylli Krakulli, Gentian Mino, Avdije Bojaxhiu nga ZA dhe nga vetë Spartak Çela. Më datë 10 prill 2015 zoti Ylli Krakulli me urdhërin Nr. 98 me nr. protokolli 671 urdhëron largimin nga puna të z. Spartak Çela dhe t’i ndërpriten marrëdhëniet financiare më datë 30 qershor 2015. Me shkresën me Nr 671/1 po më datë 10 prill 2015 i dërgon urdhërin Nr. 98 të shkarkimit Spartak Çelës. Dhe me shkresën Nr. 673 po më datë 10 prill 2015 njofon Spartak Çelën për zgjidhjen e kontratës ku ka firmën dhe z. Spartak që konfirmon se mori vendimin.
Dhe nga data 10 prill 2015 deri sot më 21 prill 2016 pra një vit e 11 ditë zoti Spartak vazhdon të jetë prap drejtor i Shkollës Golem, vazhdon të paguhet dhe vazhdon në detyrë. Nuk di çfarë mund të belbëzoj Ylli Krakulli si komisar politik. Kjo është ZA e rrethit Lushnjë nën drejtimin e Rilindjes dhe këtij zotërie që e kishte i pari emrin në dosjen gjyqësore të Liza Tabakut ish-drejtoresha e dënuar si i rekomanduar nga PS dhe deputeti Çuko më datë 23.12.2013. “Për këtë dhe për shumë materiale të tjera që disponojmë si PD dega Lushnjë do të bëjmë menjëherë kallëezim penal në Prokurorinë e rrethit gjyqësor Lushnjë. Me pjesën tjetër të serialit Ylli Krakulli për batërdinëe me mësues dhe ankesat e tyre te kryeministri Rama dhe ministrja e Arsimit për largime nga puna zëvendësime me militant si në Çermë, Proshk, Dushk, Pluk, Lushnjë, Ngurrëz etj., do të ju njoh shumë shpejt javën tjetër”, përfundoi Murrizi.

Exit mobile version