Franca me gjendje të jashtëzakonshme në Europian

Qeveria e Francës planifikon të zgjasë gjendjen e jashtëzakonshme deri pas Kampionatit Evropian të Futbollit Euro 2016, ka thënë kryeministri francez, Manuel Valls.
Gjendja e jashtëzakonshme është shpallur pas sulmeve terroriste në Paris, nëntorin e kaluar.
Kjo gjendje, e cila i jep policisë kompetenca shtesë për të bërë kërkime dhe për të vënë njerëz në arrest shtëpiak, skadon më 26 maj.
Propozimi për zgjatje kërkon miratimin nga Parlamenti.
Euro 2016 në Francë do të përfshijë 24 ekipe kombëtare dhe do të zhvillohet nga data 10 qershor deri më 10 korrik.
“Gjendja e jashtëzakonshme nuk mund të jetë e përhershme, por për ngjarje të mëdha si kjo, duhet të zgjatet”, ka thënë Valls.