ALBtelecom mbështet Autoritetin Rrugor Shqiptar për ndriçimin e hyrjes së autostradës Tiranë-Elbasan

Kompania më e madhe e telekomunikacionit në Shqipëri, ALBtelecom, në kuadër të projekteve të përgjegjësisë sociale të korporatës, mbështet institucionet publike dhe bashkëpunon me ta në projekte të ndryshme. Kohët e fundit, ALBtelecom ka mbështetur Autoritetin Rrugor Shqiptar në projektin e ndriçimit të hyrjes së autostradës Tiranë-Elbasan. Ndriçimi i një segmenti prej tre kilometrash është përfunduar në përputhje me standardet ndërkombëtare. Ky segment mes Saukut dhe Tirana East Gate, është edhe hyrja e Tiranës për të gjithë vizitorët që vijnë në Tiranë nga pjesa lindore e Shqipërisë, Maqedonisë dhe Greqisë.
Kryetari i Bordit të ALBtelecom, Z. Giuseppe Farina tha se “ALBtelecom është mjaft i kënaqur për mundësinë e bashkëpunimit me ARRSH-në dhe Ministrinë e Transportit dhe Infrastrukturës. Ne kemi rrjetin më të gjerë fiks dhe më të madh të infrastrukturës me fibra optike në Shqipëri, të instaluar në rrugët kryesore për ofrimin e shërbimeve të telekomunikacionit. Duke qenë operatori më i madh në Shqipëri për sa u përket shërbimeve dhe ofertave, ne jemi më të përgjegjshëm për rolin tonë që kemi në zhvillimin e vendit. Ne do të vazhdojmë me këto projekte që lehtësojnë jetën e qytetarëve dhe gjithashtu do të mbështesim agjencitë publike për të sjellë standardet më të fundit”.
Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës, Z. Edmond Haxhinasto, duke falënderuar ALBtelecom për mbështetjen, ka vlerësuar projektin si shumë të rëndësishëm. Gjithashtu ai i ftoi kompanitë e tjera të bashkëpunojnë me agjencitë publike të Ministrisë.
ALBtelecom ka rrjetin backbone me fibra optike më të gjerë, më të standardizuar dhe më të sigurt në sistemin “Ring” në Shqipëri, i cili mundëson shërbimet më të mira të internetit për operatorët e tjerë dhe gjithashtu shpejtësi interneti deri 1Gbps nëpërmjet teknologjisë GPON për çdo klient. ALBtelecom është ofruesi më i madh i internetit dhe kjo kompani ka lidhje me fibra optike me Italinë, Greqinë, Malin e Zi, Kosovën dhe Maqedoninë. ALBtelecom ndjek nga afër teknologjitë më të fundit në tregun global. Rrjeti i fiks Next Generation Network (NGN), kombinuar me shërbimet e lëvizshme të Eagle Mobile në Shqipëri, mundëson ofrimin e kapaciteteve më të larta të transmetimit të të dhënave, si dhe shpejtësinë më të lartë të internetit në vend.
Infrastruktura e ALBtelecom, veçanërisht rrjeti i Fibrave Optike mund të përdoret nga Autoriteti Rrugor (ARRSH) dhe agjencitë e tjera shtetërore për shërbimet që mbështesin menaxhimin e trafikut rrugor, etj.
ALBtelecom është e vetmja kompani që ofron gamë të gjerë të shërbimeve nën konceptin “One Stop Shop”, ku përdoruesit mund të gjejnë shërbimet e telefonisë fikse dhe të lëvizshme, internet, ALBwifi dhe WiFi në publik zona, televizion, shërbime Cloud etj
Për më shumë informacion ju lutem kontaktoni: [email protected]